Erdoğan: ’Müslümanım’ diyor, bu nasıl Müslüman !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşşar Esed'i hedef alarak, "366 bin vatandaşını katleden devlet terörü estiren bir katil var. Bir de "ben Müslümanım" diyor, bu nasıl Müslüman" dedi.1. Asya-Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesinde konuşan Cu

Erdoğan: ’Müslümanım’ diyor, bu nasıl Müslüman !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşşar Esed'i hedef alarak, "366 bin vatandaşını katleden devlet terörü estiren bir katil var. Bir de "ben Müslümanım" diyor, bu nasıl Müslüman" dedi.

1. Asya-Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de terör estiren Beşşar Esed'i sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Hemen yanı başımızda, bizzat rejim tarafından en gelişmiş silahlarla, keskin nişancıların namlularının ucunda sönen hayatlar, yağmalanan bir miras var. Bir tarafta "Müslümanım" diyerek 366 bin vatandaşını katleden, devlet terörü estiren bir katil var. Bir de "ben Müslümanım" diyor, bu nasıl müslüman ! Birisi de "ama o İsrail'e karşı" diyor. Peki o 366 bin kişi, İsrail'e imanının gereği karşı değil mi? Peki hangi suretle sen o bombalarla kardeşlerini öldürüyorsun" diye konuştu.

EL KAİDE VE DEAŞ'IN ORTAK NOKTASI

"Kime hizmet ettiği meçhul teröristler yüzünden, İslam alemi töhmet ve zan altında bırakılmak isteniyor. İslam dünyasını kana çeviren olayın arkasında hangi emelin, hangi kirli hesapların olduğunu görmemiz gerekiyor" diyen Erdoğan, "İslam" adına yola çıktıklarını iddia eden El Kaide ve DAEŞ gibi örgütlerle ilgili çarpıcı bir noktaya da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, "Dün El Kaide, bugün DAEŞ benzeri, tek sermayesi dini istismar etmek olan yapılar geleceğimizi tehdit etmektedir. Bunların İslam'la alakası yoktur. Biz böyle bir İslam öğrenmedik. Kur'anla ilişkisi lafzi ve harfi, sünnetle ilişkisi zahiri olan bunlar, ümmeti yok etmektedir. Dikkat ederseniz bu örgütlerin hedefinde sadece Müslümanlar vardır. Müslüman olduğunu iddia eden örgütler, medeniyet içi çatışma isteyen siyaset mühendislerinin en etkili silahıdır" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Teröre karşı birlik çağrısı yaptı, "Katil devlet" diyen Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı.

(Terör Türkiye'nin değil dünyanın derdi haline gelmiş durumda. Bugün işine geldiğinde terörü görmezden gelen hatta destek veren yönetimler var."Katil devlet" diyenlere bu millet cevabını verir. DEAŞ ne kadar alçaksa PKK ve bağlantıları da katildir...Ankara'da hayatını kaybedenler hepsi bizim kardeşimizdir. Katliama uğrayanlara şu ya da bu partiden diye bakmadık. Terörü lanetleyemeyenler devleti lanetleme seansına başladılar. Bir siyasi parti lideri adeta kargaşa çıkartmak maksadı ile kışkırtıcı açıklamalar yaptı...)

AK Parti'nin Bursa mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir kez daha teröre karşı ortak tavır alma çağrısında da bulundu.

(Buradan siyasi parti liderlerine sesleniyorum. Bugün teröre karşı herkesin kararlı ve birlik içinde hareket etmesi günüdür. Gün kardeşlik, barış, demokrasi günüdür. Partilerin insanlarımızın can güvenliği, insanlığımızın birliği ve kardeşliği konusunda hassasiyet göstermesi günüdür. Elinde delili olan varsa delilini ortaya koysun asla spekülasyon yapılmasın. Ortak deklarasyon yapalım dedik, gelmediler. Çağrı yapıyorum. Hep beraber birlik ve beraberlik konusunda ortak dille konuşalım, terörü mahkum edelim.)

Erdoğan: ’Müslümanım’ diyor, bu nasıl Müslüman !

Erdoğan: ’Müslümanım’ diyor, bu nasıl Müslüman !

Erdoğan: ’Müslümanım’ diyor, bu nasıl Müslüman !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler