Erdoğan: Milletin selameti için...!

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin çağdaş bir hukuk devleti, ileri bir demokrasi olabilmesi adına pek çok hukuki ve siyasi reform gerçekleştirdiklerini belirtti.Erdoğan, adli yıl açılışı nedeniyle bir mesaj yayımladı.''Türkiye Cumhuriyeti, anayasamızda da açık

Erdoğan: Milletin selameti için...!

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin çağdaş bir hukuk devleti, ileri bir demokrasi olabilmesi adına pek çok hukuki ve siyasi reform gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erdoğan, adli yıl açılışı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

''Türkiye Cumhuriyeti, anayasamızda da açıkça ifade edildiği gibi, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir'' ifadesiyle mesajına başlayan Erdoğan, cumhuriyeti daha da güçlendirmek, demokrasiyi daha ileri standartlara ulaştırmak için aralarında bir öncelik gözetmeksizin bu vasıfların tümüne birden sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Zira adalet olmadan kalkınmanın, demokratikleşme olmadan da hukuk devleti ilkesini yaşatabilmenin imkanı olamayacağı aşikardır. Adalet, mülkün temeli olduğu gibi, aynı zamanda kardeşliğin, dostluğun, barışın ve huzurun teminatıdır. Hukuka, adalete yapılacak her türlü yatırım milletimizin selametine, sosyal barış ve huzuruna yapılan yatırımdır. Hükümet olarak bugüne kadar bu anlayışla hareket ettik; Türkiye'nin çağdaş bir hukuk devleti, ileri bir demokrasi olabilmesi adına pek çok hukuki ve siyasi reform gerçekleştirdik.

Düne kadar çok kötü fiziksel şartlarda adalet hizmeti vermeye çalışan yargı kurumlarımızı, yaptığımız yatırımlarla daha olumlu şartlara, daha modern fiziksel imkanlara kavuşturduk. İnanıyorum ki, yargı mekanizmalarımız güçlendikçe, geleceğin Türkiye'si adalet ve hukukun eksiksiz tecelli edeceği bir Türkiye olacaktır.

Bu düşüncelerle, 2011-2012 adli yılı açılışını kutluyor, başta yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri olmak üzere, adaletin yerine getirilmesinde ulvi bir görev üstlenen hakim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına başarılar diliyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler