Erdoğan: Kol çekiyorlar...

Başbakan Erdoğan, İzmir'de AK Parti il teşkilatı yemeğinde konuştu. Konuşmasına muhalefetin tutumunu eleştirerek başlayan Erdoğan "Benim milletin cevabı sandıkta verecek. Toplumda oluşturulmaya çalışılan kutuplaştırmada Ak Parti'nin bir katkısı yoktur. 11

Erdoğan: Kol çekiyorlar...

Başbakan Erdoğan, İzmir'de AK Parti il teşkilatı yemeğinde konuştu. Konuşmasına muhalefetin tutumunu eleştirerek başlayan Erdoğan "Benim milletin cevabı sandıkta verecek. Toplumda oluşturulmaya çalışılan kutuplaştırmada Ak Parti'nin bir katkısı yoktur. 11 yıl boyunca kimsenin siyasi görüşüne, fikrine, yaşam tarzına bakmadan eşit derece hizmet götürmenin gayereti içinde olduk" dedi.

Marmaray'daki seferlerin aksamasıyla ilgili olaya değinen Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Birileri ilk günden oradaki hassas, çekilmemesi gereken imdat yerini çekiyor. Orada ister istemez Marmaray'da sıkıntı meydana geliyor. Medya hemen hazırlıklı onlarda çekimi yapıyor bununla birlikte tweetler başlıyor. Böyle anlayış olur mu? Kimin neyi merak ettiğini anlamak bakımından bu çok önemli."

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Hala bizim ülkemizde muhalefet ülkenin kalkınmasına katkıda bulunma anlayışını kavramış değil. Bunu daha önce söyledim cevapları arkadaşlarım verecekler benden cevap alamayacaklar.

MİLLET SANDIKTA CEVAP VERECEK

Benim milletin cevabı sandıkta verecek. Hükümete yönelik böyle bir muhalefet sorumsuz parti yöneticileri milletvekilleri tarafından öfkeye tahvil etmiş durumda. Toplumda oluşturulmaya çalışılan kutuplaştırmada Ak Parti'nin bir katkısı yoktur. 11 yıl boyunca kimsenin siyasi görüşüne, fikrine, yaşam tarzına bakmadan eşit derece hizmet götürmenin gayereti içinde olduk. Biz terörün açtığı yaraları kapamanın samimi mücadelesi içinde olduk. Dilimiz yapıcı dil oldu, sanal gerilimlerden özenle sakındık 11 yıl boyunca sadece işimize baktık. Sadece millete hizmet ürettik. Biz kardeşliğin dilini kullanırken birileri ayrıştırmanın, bölmenin dilini kullandı.

BİRİLERİ HASSAS KOLLARI ÇEKİYOR

Yaptığımız bu büyük açılışlar bu milletin insanlarını sevindirmez mi? Dünden bu yana 15 gün süreyle Marmaray ücretsiz çalışacak dedik. Şimdi vatandaş Arılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye gidiyor geliyor. Birileri aynı şekilde ilk günden oradaki hassas çekilmemesi gereken imdat yerini çekiyor.

MİLLET İSTİKAMETİNİ BULMUŞ

Orada ister istemez Marmaray'da sıkıntı meydana geliyor. Medya hemen hazırlıklı onlarda çekimi yapıyor bununla birlikte tweetler başlıyor. Böyle anlayış olur mu? Kimin neyi merak ettiğini anlamak bakımından bu çok önemli. İsteseler de istemeseler de millet istikametini bulmuş. Ben pek tweetleri takkip etmem ama tweetlerde güzel şeyler de oluyor.

BİZİMLE DALGA GEÇİYORLARDI

Ecdadmız gemileri karadan yürtüttü Ak Parti'de Marmaray'ı denizin altından yürütüyor. Tabi hamdolsun bunların hayallerin ulaşamadığı yere icratımız oluşuyor. Bunu ilk söylediğimiz andan itibaren bizimle de dalga geçiyorlardı. Bu rüya gerçekleşti. Bununla da kalmayacağız. 2015 yılında iki katlı tüneli inşa ediyoruz. Boğaz'da üçüncü köprüyü de yapıyoruz. O da 2015 yılında bitecek bunları yaparken hepsinin ayrı işlevi olacak.

İKİ KATILI TÜNELDEN SADECE OTOMOBİLLER GEÇECEK

Bütün bunları yaparken hepsinin ayrı bir işlevi olacak. Ağır vasıtalar üçüncü köprüyü kullanacak. Birinci ve ikinci köprüyü kullanamayacak. Raylı sistemle toplu taşım kültürünü öne taşıyacağız. İki katlı tünelden de sadece otomobiller geçecek.

BİZ TEDBİRLERİMİZİ ALACAĞIZ

Biz tedbirimizi alacağız. Efendim ama işte İstanbul'da ulaşım problemi çözülemedi. Bu kadar yoğun bir göçün olduğu, yoğun bir aracın trafiğe girdiği, biz de toplu taşım kültürü yeni oluşuyor. Herkes otomobiline tek olarak biner. Buradan hareketle toplu taşım kültürü gelişmiş olan kültürlere baktığınız zaman bugün Londra merkeze giremezsiniz. Bu 20 pounddur.

ABD'de New York'ta belli saatlerde adeta nefes alamaz, hareket edemezsiniz. Bunlar dünyanın her yerinde var. Ama bunu görmeyenler, bakıyorsunuz nereden çakarız, bu kadar İstanbul'da büyükşehir belediyesi metrobüslerle, alt geçitlerle, bütün bunlarla, metro hatlarıyla yoğun çalışma yapmasına rağmen iş buraya kadar gelebiliyor.

VATANDAŞ KENDİNİ BİR ŞEYE KİLİTLEMİŞ

Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan kutuplaşmanın mimarı Ak Parti iktidar değildir bizzat muhalefet partileridir. Her türlü beceriksizliği, yolsuzluğu, ufuksuzluğu bu parti yöneticileri örtmeye çalışoyorlar. Özalp'te bir dere akıyor derenin içi çöp. Fakat vatandaş kendini bir şeye kilitlemiş sanırım kurulmuş.Hastane diyorlar. Biz kendilerine dedik hastanenizi biteceğiz dedik. Fakat şu dere size bir şey vermiyor mu? Bu zor iş değil. Belediye içeriye dozele girip orayı temizlemiş olsa oradan tertemiz nehir akacak. O ideoloji gözleri köreltiyor. Böyle anlayış olabilir mi? Bu sizin asli temizlik kültürünüzü ortadan kaldırıyor. Aynı manzara İzmir'de de yaşanıyor. Ege'nin incisi İzmir hak etmediği ihmale maruz kalıyor. Metro olayı yarım kalmıştı. Yarım kaldığında biz bakanımıza bu işi ele alacaksınız dedik. Böylece tamamladık sonra da geldik muhalefetin genel başkanı ile açılış yaptık. İzmir şuanda çok ileri konumda değil. Buranın su konusunu belediye kendisi çözmesi gerekir. Ama bunu bile buraya biz getirdik. Bende belediye başkanlığı yaptım. Bana dönemin hükümeti su konusunda destek vermedi. Bugün mutlu oldum İzmir bayraklarla donatılmış vaziyette. Temenni ediyoprum ki o ruhu kavrayalım. Mesele o.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Cumhuriyetçi olmak bu şehri geri kalmışlığa mahkum etmek mi? Cumhuriyetçi olmak bu ülkenin Başbakanına küfür etmek mi? Beşiktaş iskelesinden Kadıköy'den gelen vatandaşlarımız geliyor herkesi saygı duyduğumu söylüyorum oradan geçen bayanları dikizliyor diyor. Böyle ahlak dışı yaklaşım olur mu. Ben ne söylüyorum o ne söylüyor. Muhafazakarlık anlayışımızın altında bu yatıyor. Attığımız adımlarda dikkat edin. Bu tehlikeli bir şey.

3 ÇOCUK TARTIŞMALARI

Üç çocuk istiyor kadın vücudu üzerinden isyaset yapıyor diyor. Ben temennimi söylüyorum. yıllarca bu ülkede doğum kontrolü yapıldı. Haplarla evlere girildi. Genç nüfusu yaşlandırmak için ellerinden geleni yaptılar. 2040 yılında o yıllarda yaşlanmış Türk milleti istemiyorum. Genç dinamik bir millet istiyorum. Ben temmenimi söylüyorum bu temennimi her yerde işliyorum ömrüm el verdikçe bunu işlerim. Türkiye'nin genç nüfusa ihityacı var. bunlar Cumhuriyetçi olmak beceriksizliğe, kirli suya, kirli havaya mahkum etmek Cumhuriyetçilik mi? Beceriksizim ama Cumhuriyetçiyim kendi dünyalarında bunu söylüyorlar mantık bu. CHP, MHP, BDP seçmeninin içine düştüğü zor durumu analiz etmek ve üzerine gitmek zorundayız. Dün Marmaray'ı açarken sokaklara yönlendirilen kitle içimizi sızlattı. Bu içler acısı manzaranın mimarı muhalefet partileridir.

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI

Ana muhalefetin bir temsilcisi başörtüsü ile ilgili diyor ki bu siyasi simgedir diyor. Başörtüsü nasıl siyasi simge olur. Başörtüsü dinimizin gereklerinden birisidir. Fakat cehalet kötü bir şey. Dinim,z,n böyle emrinin olduğunu bilmeyecek kadar cahil. Bu adam geliyor kürsüde ya da pğartisinin binasında bunu söyleyebiliyor. Kimsenin özgürlük alanına müdahale etmeyelim. Kamunun kendisine verilen hakları başı açık kardeşim de kapalı kardeşim de kullanabilsin. Yeri geliyor çarşaf giymiş bir kardeşime rozet takıyorlar bir grupta geliyor otobüsten atıyorlar. İste istismar budur. Muhalefetin kutuplaştırma çabalarına rağmen bizim birleştirici olmamız lazım. Özellikle İzmir'de istismarın egemenliğini kırmamız birleştirici zemini oluşturmamız gerekiyor. Biz ısrarla hizmeti ortaya çıkarıp projelerimizi ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Onların yaptıkları yok ki. Onlar sadecehakeret edecekler. Biz yaptıklarımızı anlatacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler