Erdoğan: Kaynak Tayyip demedik

Başbakan Erdoğan Şile bölünmüş yolu ve bağlantılarının açılış töreninde konuştuBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; Buralarda çok çile çekerdik, gün olur 2, 3 saate varan yolculuklarımız olurdu şimdi 45 dakikada artık Şile'ye ulaşabiliyoruz.B

Erdoğan: Kaynak Tayyip demedik

Başbakan Erdoğan Şile bölünmüş yolu ve bağlantılarının açılış töreninde konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; Buralarda çok çile çekerdik, gün olur 2, 3 saate varan yolculuklarımız olurdu şimdi 45 dakikada artık Şile'ye ulaşabiliyoruz.

Bunun özelliği farklı 9 yıl önce yola çıkarken birşey söyledik, dedik ki;

KAYNAK TAYYİP'TİR DEMEDİK
Yol medeniyettir, su medeniyettir, dolayısıyla Türkiye'yi duble yollarla kuşatacağız dedik. Bölünmüş yollarla kuşatacağız, dedik bizimle bazıları kendine göre dalga geçti nasıl, hangi kaynak yapacaksınız diye. Kendilerine kaynak Tayyip'tir demedik, Türkiye'dir dedik. Çünkü biz Türkiye'ye inanıyoruz, biz bu vatan topraklarının kaynaklarına inanıyoruz ve dedik ki 3 Y bununla yola çıkıyoruz, yolsuzlukları, yasakları kaldıracağız dedik ve yoklukla mücadele deceğiz bu mücadelede çok çok başarılı olduk o başarıdır ki bizi buralara getirdi. Dünya küresel finans krizini yaşarken hamdolsun Türkiye şuanda dünya genelinde ilk çeyrekte 1. oldu. OISD ülkeleri arasında 1. sırada yine Türkiye, bunlar olduğu için bu yatırımları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Şimdi bu yolla Şile farklı bir yere gelecek, Şile bir sanat, spor merkezi haline gelecek. Bu yemyeşil Şile'nin böyle bir fırsatı yakalaması mümkün böyle bir altyapı lazımdı işte şimdi buda oldu. Başarılı bir belediyemiz var, başarılı bir büyükşehir belediyemiz var el ele vermiş durumdalar ve başarıyla yürüyorlar bizde merkez olarak gerekli desteği veriyoruz, daha iyi olacak. Şile'ye atılan bu adımlar gelecekte önemli şeyler tecelli edecektir, Şile için büyük projeler peşinde koşuyoruz, bir kez daha hayırlı olsun diyorum ve bunları ısrarlı şekilde sürdüreceğiz.

2023 hedefine süratle başlıyoruz ve hayal diyenler gerçek olduğunu gördüler ve biz Allah razı olsun diyenlerle mutlu olduk, onlarla gururlanıyoruz. 3 gün önce Konya'da bulunduk, Yüksek Hızlı Tren'in açılışını yaptık 10 yıl önce bu söylense hayal denirdi şimdi ise gerçek oldu ve 250 kilometre hızla Ankara'dan Konya'ya 1,5 saatte ulaştık eskiden 10,5 saatte gidiyorlardı 10,5 saat nere 1,5 saat nere? Fark bu, sabah gel akşam git böyle bir nokta aynı şekilde Ankara, Eskişehir, aynı şekilde Eskişehir, İstanbul yapılıyor.

İDEALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Bu ideallerimizi, projelerimizi gerçekleştirerek yola devam ediyoruz ve Şile'de de şimdi böyle bir heyecanı paylaşmaktan dolayı mutluyuz. Göreve geldiğimizde 9 vilayetimizde doğalgaz vardı şimdi 69 vilayetimizde doğalgaz vardı. 81 vilayetimizin tümünde şimdi üniversite var ve yoğun şekilde TOKi konut yapımları devam ediyor şimdi yeni bir 500 bine başlıyoruz 2023 'e kadar çünkü bize yakışan bu.

Şu Şile yolunun yapımında emeği geçen değerli bakanıma, yüklenici firmanın sahip yönetici ve tüm işçi kardeşlerime çok teşekkür ediyorum ve tekrar şimdiden Kadir gecenizi kutluyorum, Ramazan bayramınızı kutluyorum' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset