'Erdoğan katliam için emir veriyor'

Demokratik Toplum Kongresi adına konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt sorununun tek bir yolla çözüleceğini söyledi. Demokratik Toplum Kongresi terör sorununun çözüm için tek bir formül olduğunu vurguladı.Demokratik Toplum Kongresi (DTK) adı

'Erdoğan katliam için emir veriyor'

Demokratik Toplum Kongresi adına konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt sorununun tek bir yolla çözüleceğini söyledi. Demokratik Toplum Kongresi terör sorununun çözüm için tek bir formül olduğunu vurguladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) adına konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt sorunun çözümü için, "Sayın Öcalan’ın koşullarının uygun hale getirilerek samimi bir diyalog ve müzakereden geçtiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN KATLİAM İÇİN EMİR VERİYOR"

Çukurca’da yaşanan çatışmaların ardından BDP Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak konuşan Ata," Ayhan Yıldırım ölümsüzler kervanına katılmıştır. Yıldırım Ayhan; sivil, demokratik bir eylemselliğin sonucu güvenlik güçlerin silahıyla katledilmiştir. Tunus, Mısır, Libya ve Suriye yönetimine demokrasi, insan hakları ve özgürlükler dersi veren Başbakan Erdoğan kendi ülkesinde katliam emirleri vermektedir." şeklinde konuştu.

"TEK ÇÖZÜM PKK LİDERİ ABDULLAH ÖCALAN"

AK Parti iktidarı ve tüm yetkililerini; milliyetçi , militarist politikalardan vazgeçmeye halkın demokratik taleplerine karşı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet etiklerini söyleyen Ata,"Çözüm getirmeyen, denenmiş, çürümüş, iflas eden operasyonel politikalardan bir an önce vazgeçilmeli demokratik evrensel değerler yaşama geçirilmelidir. Bu ülkenin demokratik, gönüllü birlikteliğine ve özgür yarınlarına giden yolun ; inkâr ve imhadan değil, barıştan, demokrasiden ve Sayın Öcalan’ın koşullarının uygun hale getirilerek samimi bir diyalog ve müzakereden geçtiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz."dedi.

"KÜRT HALKININ BARIŞ ÇIĞLIĞI DUYULMUYOR"

Başbakan Erdoğan'ın kendi dönemlerinde faili meçhul cinayet olmadığını övünerek ifade ettiğine değinen Ata, "AK Parti iktidar döneminde kaç sivil insan katledildi? Kaç Kürt çocuğu, kaç Kürt genci katledildi? Bundan sonra kaç kişi halkın güvenliğinden sorumlu olan ve AK Parti’den emir alan kolluk güçleri tarafından katledilecek? Kürtler’e demokrasi dersi vermeye çalışan, kendine akademisyenim, aydınım, yazarım diyenlere sesleniyoruz; ölümlere neden olan operasyonlara karşı neden suskunsunuz? Kürt Halkı’nın barış çığlığını, haklı demokratik taleplerini neden duymazdan ve görmezden geliyorsunuz? Bu ülkenin barış iklimine, kardeşliğe demokrasiye ihtiyacı yok mu?" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset