Erdoğan Esed için tarih verdi

Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan moderatörlüğünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandırdı.Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP milletvekillerine çok ağır eleştirilerde bulunarak, “Bunlar siyasetçi olmaktan çıktıl

Erdoğan Esed için tarih verdi

Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan moderatörlüğünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP milletvekillerine çok ağır eleştirilerde bulunarak, “Bunlar siyasetçi olmaktan çıktılar. Teröristle kucaklaşana ben nasıl siyasetçi deyim. Dokuz milletvekilinin gösterdiği tablo yenilir yutulur bir tablo değil. Biz böyle bir milletvekili tanımıyoruz” dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

İlk sırada terör var

Son zamanlarda yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında eskiden ekonomi çıkardı şimdi ilk sırada terör var. Biz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terörle mücadele sadece siyasi iktidarın gayretiyle olacak bir mücadele değil'' dedi.

Erdoğan, terörle ilgili mülahazalarının ve teröre karşı alınan tedbirlerin neler olduğu yönündeki bir soru üzerine, son dönemde yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında bugüne kadar işsizliğin birinci sırada yer aldığını ancak son araştırmada terörün ön plana çıktığını bildirdi.

Erdoğan, ''Terörle ilgili olarak şu anda bizler, iktidarımız döneminde bir süreç başlattık. Bu süreci son iki-üç yıl içerisinde milli birlik ve kardeşlik projesi adı ile önlemenin gayreti içerisine girdik. 

Terörle mücadele sadece siyasi iktidarın gayretiyle olacak bir mücadele değil. Dünyanın her yerinde İspanya olsun, İngiltere olsun, orada bütün başbakanlarla görüşmelerde hep şunu açık ve net ifade etmişlerdir. 'Biz terörle mücadelede hiçbir zaman iktidar muhalefet ayrımını yaşamadık.

Birlikte el ele verdik. Halkı ile medyası ile bu mücadeleyi ortak yürüttük. Bu ortak mücadele neticesinde ETA ile mücadelede İspanya'da bir yerlere vardık. Aynı şekilde IRA ile mücadelede İngiltere'de biz bir yerlere vardık. Bunun başka çıkışı da pek yok' dedikleri bu.

Biz ise Türkiye'de maalesef muhalefet ile bu konuda el ele vermek veya medya ile el ele verip bu işin mücadelesini yürütmeyi ne yazık ki sağlayamadık'' diye konuştu.

400 kilometre PKK kontrolü altında iddiası

Erdoğan, ''medya ve muhalefetin sürekli olarak bu işi tahrik eder noktada olduklarını, bütün bunlara rağmen mücadelenin sürdürüldüğünü'' kaydetti. Parlamento'da bulunan bir siyasi partiyi ''demokrasi mücadelesi olan veya demokratik parlamenter sisteme inanmış veya demokrasi ile biz ülkede bir şeyler yapalım diye düşünen siyasi parti'' olarak görmediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Çok açık ve net, son olarak eş başkanlarından bir tanesinin yapmış olduğu açıklama bu ülkede, bu ülkenin gerçek evlatlarının, bu ülkenin ben vatandaşıyım diyenlerinin hepsinin ciğerini dağlamıştır. Nedir bu, '400 kilometre PKK'nın kontrolü altındadır.' Bir defa bu tespit bu ifade çok çok büyük bir yalan.

Yalanın ötesinde sen kimden yanasın? Teröristten veya terörden yana mısın? Yoksa bu ülkede terörü yok etmek isteyenlerden yana mısın?''

Erdoğan, iddiayı dile getiren kişinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyük Millet Meclisi'nde bulunan bir siyasi partinin eş başkanı olarak bu ifadeyi neye göre kullandığını sorarak, delilinin ve tespitinin ne olduğunu açıklamasını istedi.

''Bana göre Beşşar Esed, siyasi ömrünü tamamlamıştır''

Suriye'deki gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ''Size gelen raporlara göre Beşşar Esed'in siyaseten ömrü ne kadar kaldı?'' sorusuna, şu yanıtı verdi; ''Bana göre Beşşar Esed, siyasi ömrünü tamamlamıştır.

Şu anda Beşşar Esed, Suriye'de bir siyasetçi gibi çalışmamaktadır. Adeta bir iç savaş içindeki bir aktör veya bir figüran olarak çalışmaktadır. Kaldı ki Türkiye'yi Suriye'de, Suriye'nin içinde dökülen kanın sorumlusu olarak tutan Beşşar Esed, ağzından çıkanı kulağının duymadığı bir hale gelmiştir ve Türkiye Suriye halkının yanındadır ama zalim Beşşar rejiminin yanında değildir.

Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Biz bu duygular içinde Beşşar'la Türkiye bağlarının koptuğu dönemde bu bağları tesis ettik.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset