Erdoğan'dan AP'ye: Daha da ileri giderseniz...

Erdoğan o kararı eleştirdi

Erdoğan'dan AP'ye: Daha da ileri giderseniz...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile müzakereleri geçici olarak dondurma kararını eleştirdi. Erdoğan, “Daha da ileriye giderseniz sınır kapıları açılır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet ve Kadın Kongresi’nde konuştu. Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye hakkındaki skandal kararını değerlendiren Erdoğan, “Toplanmışlar 30-40 kişi verilen bildiriye hayır diyor, geri kalan 300-400 kişi evet diyor. Ya topunuz dese ne yazar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gidip siz almadınız, Ümran bebekleri siz almadınız. 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, ’Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız’ demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. “

“YETTİ BU ALDATMACA”

“Dünya 5’ten büyüktür” sözünü yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 700 milyonluk Müslüman kitlesinin Birleşmiş Milletler’de (BM) temsil edilmediğini söyledi.

Erdoğan, “Diyoruz ki; 196 ülkenin BM Güvenlik Konseyi’nde temsil edilmediği bir BM, adaleti tesis edemez. Onun için de bir aldatmaca var, beş daimi üye on beş geçici üye. Yetti atık ya, yetti bu aldatmaca. Biz diyoruz ki Ey beş tane daimi üye, gelin artık deyin ki "BM’nin reforme edilmesi lazım, yeniden güncellenmesi lazım" 20 daimi üye mi yaparız 25 daimi üye mi, bilemiyorum geçici üye falan olmayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler