"Erdoğan cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gezi eylemleri ve gösterilerle birlikte Başbakan da Cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti. Polis göstericileri bastırırken 5 kişinin yaşamını yitirmesi, Başbakan’ın büyük ivme kaybetmesine neden oldu ve hem yurt içind

"Erdoğan cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gezi eylemleri ve gösterilerle birlikte Başbakan da Cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti. Polis göstericileri bastırırken 5 kişinin yaşamını yitirmesi, Başbakan’ın büyük ivme kaybetmesine neden oldu ve hem yurt içinde hem de yurtdışında bu durumun farkına varıldı” dedi.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu 3 Milyon trajlı Japon Nikkei Gazetesi’nin Gezi eylemleri ve sonrası ile ilgili sorularını yanıtladı.
CHP Lideri, “Gezi Parkı eylemlerinin ve devam eden gösterilerin gelecek sene Mart ayında yapılacak yerel seçimlere etkisi nasıl olur” sorusu üzerine, CHP’nin gençlerin yaptığı gösterileri, gençlerin uğradıkları haksızlıklarda, hukuksuzluklarda onları desteklediğini ifade ederek, “Partimizin oy oranının da arttığını düşünüyorum. Partimizin gençlik kolu üyelerini birçok parkta düzenlenen ve siyaset konuşulan forumlara gönderdik ve dile getirilen görüşleri dinledik. Gençler siyasete yeni bir yön vermek ve gençlik aşılamak istiyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın hedeflediği anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemini nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerinde de, AK Parti iktidarının tek başına anayasayı değiştiremeyeceğini, böyle bir sayısal gücünün olmadığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Gezi eylemleri ve gösterilerle birlikte Başbakan da Cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti. Polis göstericileri bastırırken 5 kişinin yaşamını yitirmesi, Başbakan’ın büyük ivme kaybetmesine neden oldu ve hem yurt içinde hem de yurtdışında bu durumun farkına varıldı” dedi.

Öte yandan açıklamaya göre, gazetenin yorum haberinde Başbakan Erdoğan’ın otokratik tavrına yönelik hoşnutsuzluğun devam ettiği belirtildi. Haberde “Tiranlığa asla boyun eğme... İstanbul’un birçok parkında neredeyse her akşam yüzlerce genç forumlarda toplanarak hükümeti eleştiriyor. Ramazan ayında oruç tutulduğu için gün batımı ile beraber hep beraber yemekler yeniyor ve yemek sonrası ateşli tartışmalar yapılıyor” ifadelerine yer verildiği belirtildi. Türkiye’de İnsan hakları ihlallerine yönelik endişelerin de arttığı değerlendirmesinin yapıldığı haberde, “Ayrıca, Mayıs sonundan bu yana hükümete karşı tepki gösteren en az 72 basın mensubu işini kaybetti” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler