Erdoğan bu saatten sonra Başbakan olamaz (!)

Erdoğan Bayraktar’ın tüm yasadışı işlerin Başbakan’ın talimatıyla yapıldığını söylediği belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bu saatten sonra Erdoğan başbakanlık yapamaz” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görevinden istifa eden Çevre ve Şehircilik

Erdoğan bu saatten sonra Başbakan olamaz (!)

Erdoğan Bayraktar’ın tüm yasadışı işlerin Başbakan’ın talimatıyla yapıldığını söylediği belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bu saatten sonra Erdoğan başbakanlık yapamaz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görevinden istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ‘Tüm yasadışı işlemlerin Başbakan’ın talimatı ile gerçekleştiğini itiraf ettiğini’ savunarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a istifa çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir bakan rüşvet operasyonunun gerçekliğini ifade etti. Bu bakan Erdoğan Bayraktar. Tüm yasadışı işlemlerin Başbakan’ın talimatı ile yapıldığını söyledi. İçeriden biri Allah’tan korkup itiraf etti. Bu saatten sonra Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de başbakanlık yapamaz. Eskiden beri söylüyorum, yalancıdan Başbakan olmaz. Artık çok net, rüşvet ve yolsuzluğu koruyan adamdan Başbakan olmaz. Bütün vatandaşların bunu böyle bilmesini isterim. Ülke içindeki durumu biz izliyoruz, eminim Cumhurbaşkanı da izliyordur. Tüm yolsuzlukla mücadele eden bürokrata ve yargı mensuplarına Cumhurbaşkanı açık destek vermek zorunda. Bu tarihi bir sorumluluktur. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayıyla karşı karşıya. Uluslararası komplo söylemi çökmüştür. Çünkü Erdoğan Bayraktar bütün olanların Başbakan’ın talimatı ile gerçekleştiğini söylemiştir. O zaman soruyorum Başbakan’a: Uluslararası güçler diyordun, bu uluslararası güçler mi verdi bu talimatı?”

BAYRAKTAR DELİKANLI GİBİ DAVRANDI

Ankara’dan İstanbul’a dün akşam gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu,  istifalar ve Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Sayın Erdoğan Bayrtaktar delikanlı gibi davrandı. İnandığını şeyleri söyledi. ‘Başbakan’ın verdiği talimatları yerine getirdim. Eğer o talimatlar yanlışsa, yolsuzluğa kaynaklık yapıyorsa, önce yargılanması gereken, istifa etmesi gereken kişi Erdoğan’dır dedi. Bir Karadenizli, delikanlı gibi davrandı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset