Erdoğan: Bu bir veda değil

 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde son kez partililere hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 13 yaşındaki Ak Parti teşkilatı her türlü övgüyü hak ediyor. Teşkilatımızda

Erdoğan: Bu bir veda değil
 
12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde son kez partililere hitap etti.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
 
13 yaşındaki Ak Parti teşkilatı her türlü övgüyü hak ediyor. Teşkilatımızda görev yapmış ama bugün aramızda bulunmayan ahirete göç etmiş arkadaşlarımı minnetle yad ediyorum.
 
Yarınlarımız olan, geleceğimiz olan, umudumuz olan gençler, istikbalin siyasetçileri, bugün sizi çok farklı, çok samimiyetle selamlıyorum. Buradan sınır karakollarında gönlünü namlunun ucuna koyan genç Mehmeçiklerimizi selamlıyorum, Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun diyorum.
 
AK PARTİ TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR
 
10 Ağustos'ta bu teşkilat tarih yazdı. Dağ, tepe demediniz her yere ulaştınız. Bu tarihi hadiseyi siz kendi ellerinizle inşaa ettiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin halk oyuyla gelmiş ilk Cuhmurbaşkanını sizler seçtiniz. Gayretleriniz, alın terleriniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şahsımı aday gösteren grubumuza teşekkür ediyoruz. Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanını halk seçti. İlk turda sizler bu kardeşinizi seçtiniz.
 
Bugün bu olağanüstü kongreye 13 yıldır gurula taşıdığım AK Parti genel başkanlık vazifresini artık sizlere teslim ediyorum.
 
14 Ağustos 2001 tarihinde başlayan genel başkanlık vazifem 13 yıl 13 gün sonra nihayete eriyor.
Yarın inşallah saat 14.00'te TBMM'de mazbatamızı teslim alacağız ve yemin ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı görevini üstleneğiz.
 
"DEĞİŞEN SADECE İSİMLER"
 
Bugün değişen sadece şekildir. Bugün öz değişmiyor. Bugün partimizin misyonu, hedef ve idealleri değişmiyor. Bugün sadece isimleri değişiyor. AK Parti 13 yıllık bir siyasi parti olsa da asırlar önce başlamış kutlu bir yürüyüşün sorumluluklarını taşıyan bir partidir.  
 
"BU HAREKETTE MUSTAFA KEMAL'İN HAYALLERİ VAR"
 
Biz asırlardır yürüyoruz. Elimizin ulaşabildiği tüm mazlumları gözetmek için, dünyayı daha iyi bir yer yapabilmek için çalışıyoruz. Biz kökü olmayan ruhu olmayan, geçmişi ile irtibatlarını koparmış bir parti asla değiliz. Bu harekette Gazi Mustafa Kemal'in vizyonu ve hayalleri vardır.  Bu harekette Necmettin Erbakan'ın da emeği vardır. Turgut Özal'ın da alın teri vardır.
 
"İSİMLERİN ÖNEMİ YOK"
 
İsimlerin hiç ama hiç önemi yoktur. Hz. Adem'den bu yana nice insanlar dünyaya geldiler. Mezarlıklarda ismi unutulmuş, topraktan geldiği gibi toprağa gitmiş bir sürü insan var. Ancak Hz. Adem'le başlayan iyinin ve kötünün savaşı devam etti. İsimler fanidir baki olan davadır. Dün bu büyük davayı başkası yapıyordu. Bugün o sancağı biz şerefle taşıyoruz. Bugünün gençleri bizlerden bu dava sancağını devralacak ve o sancağı taşıyacaklardır.  Bu dava mensuplarına şeref verir. Ben yoksam dava da yok diyenler daha en baştan kaybetmiş olanlardır. Ben olmazsam dava ilerlemez diyenler kibir tuzağına düşmüştür.
 
"OKYANUS ÖTESİNDEN TELEFON GELDİ"
 
Bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Davasına ihanet edenlerin ne olduğunu tarih göstermiştir. Bizim içimizde de bunlardan çıktı. İşte onları hiçkimse hatırlamıyor hatırlamayacak. Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenler, darbecilerin getirdiği haberlere inananları bugün kimse tanımıyor ve tanımayacaktır. Bu dava dimdik ayakta durmaya devam ediyor ve güçlenerek yoluna devam edecek. Safını cesaretten yana tutanlar buradalar, başkalarının oyuncakları olanlar ise çoktan unutuldu. 
 
"PARA FONU SİYASETİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORDU"
 
2002'de görevi devraldığımızda karabulutlar ülkemiz üzerinde dolaşıyordu. Para fonu gönderdiği müfettişleri sadece ekonomiyi değil siyaseti dizayn etmeye kalkıyordu. O zata şunu söyledim, 'Siz bize verdiğiniz borçların alımı için işinizi yapın. Bize siyasetle yol çizmeye çalışırsanız, kusura bakmayın biz buna evet diyemeyiz. Bu görüşmeyi onların en tepesindeki zatla yaptım. Yanımda Ali Babacan da vardı. O zat sonra o görevinden alındı. Neden alındığını da söylemeyeceğim. 
 
"TAKSİM MEYDANI'NDA ANIRMALARINI BEKLİYORUZ"
 
İktidara geldiğimiz ilk günlerde devlet, memurdan, işçiden borç alıyordu. Bütün bu utancı ortadan kaldırdık. Paradan 6 sıfır atıldığında Taksim Meydanı'nda anırırım diyen köşe yazarları vardı. Hala kendisinin anırmasını bekliyoruz. Kişi başı gelir 3500 dolardır şimdi 11 bin dolar. Ekonomik krizi aldığımız önlemlerle atlattık. 
 
"BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜNÜ ORTADAN KALDIRDIK"
 
Siyasetin vesayetini kaldırdık. Devletle milleti barıştırmanın üzerinde durduk. Yaşam tarzlarına müdahaleleri kaldırdık. Başörtüsü zulmünü bu ülkede yaşadık. Devlet dairesine başörtülü giremez. Bu zulmü ortadan kaldırdık. Ne oldu ülke bölündü mü? 
 
"77 MİLYONA ELİMİ UZATIYORUM"
 
AK Parti sadece bir Türkiye Partisi değildir, aynı zamanda bir dünya partisidir. Başbakan olarak son günümde bizi sevsin ya da sevmesin bir kez daha musfaha için 77 milyona elimi uzatıyorum. Bunu şahsım için yapmıyorum. bunu partim adına, elimi uzatıyorum. Biz de sizlerin bizleri anlamınızı istiyoruz. Nasıl tahkir edildiğimizi, nasıl dışlandığımızı anlamanızı istiyorum. Biz gönüllerimizi sizlere açtık. Sizler de bizlere gönüllerinizi açın. 
 
KILIÇDAROĞLU'NA YEMİN TÖRENİ ELEŞTİRİSİ
 
Yeni Türkiye'de kamplaşmayı, kutuplaşmayı bir kenara koyalım. Ama bakıyorsunuz ana muhalefetin başındaki zat, yarın halkın seçtiği yemin törenine katılmayacağını söylüyor. Yani oraya katılmamakla bize ne kaybettirir? Hiçbir şey. Ama kendisinin çok şey kaybedeceğini tekrar hatırlamak isterim. Çünkü biz bu yolda birileriyle yürümedik, milletimizle yürüdük, milletimizle de buralara geldik.  Her türlü gerilim ve kamplaşma Türkiye'ye zarar verdi. Siyasetimiz, üslubumuz farklı olabilir ama biz bu toprakların evlatlarıyız. 
 
Muhalefetin kendisini değiştirmesi lazım. CHP kendisiyle hesaplaşmalı. Türkiye düşmanı odaklarla birlikte hareket eden CHP milletle barışamaz. Milletin cumhurbaşkanın yemin törenine katılmayan CHP halkla bütünleşemez. MHP'de Türkiye'nin hiçbir meselesine eğilmemiştir. MHP yönetiminin çözüm sürecine karşı çıkmasının sebebi de oy devşirmesidir. HDP'de aynı durumdadır. Bağımsız hür demokrat siyaset yerine silahların gölgesinde yapmaktalar. HDP'de kan siyaseti yapmaktadır. Onlar da bu anlayışı bırakıp Türkiye partisi olması lazım. 
 
BUGÜN TÜRKİYE'NİN DOĞUM GÜNÜ
 
Bugün yeni bir gün. Bugün Türkiye’nin özüne döndüğü gün. Bugün Türkiye’nin istikbalinin her zamankinden daha açık olduğu bir gün. Bugün Yeni Türkiye’nin doğum günü. Yeni Türkiye siyasetin vesayetten kurtularak özerkleştiği bir Türkiye’dir. Her sorunun çözüm aracı siyasettir. Her meselenin çözüm zemini TBMM’dir. 
 
PARALEL YAPI
 
Paralel yapı kamu gücünü kullanarak siyaseti tahrtip etmek istemiştir. Devlet kurumlarında elde ettiği etkinlikle siyaseti şekillendirmek istemiştir. Siyaset bu vesayet girişimine izin veremez. 17-25 Aralık operasyonları yolsuzluk kılıfı altında darbe girişiminden başka bir şey değildir. AK Parti bu darbe karşısında cesaretle durmuştur. Türkiye'nin yaşadığı son 2 seçim paralel yapının ve destekçilerinin tasfiyesi olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler