Erdoğan Bayraktar-Salihi zirvesi!

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon eşbaşkanları Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi bir araya geldi.Ekonomi Bakanlığı Uğur Ercan toplantı salonunda yapılan ikili görüşmede iki ülkenin ekonomik ve ticar

Erdoğan Bayraktar-Salihi zirvesi!

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon eşbaşkanları Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi bir araya geldi.

Ekonomi Bakanlığı Uğur Ercan toplantı salonunda yapılan ikili görüşmede iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkileri ele alındı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ticari hacmin artırılması için yeni bir yol haritası belirlenmesi amaçlanıyor. İki ülke, ticaret alanında potansiyel arz eden konularda işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin hayata geçmesinin hızlandırılması hususunda çalışmayı öngörüyor.

Toplantıda başta ticaret, ulaştırma, sanayi, gümrükler ve yatırımlar olmak üzere, özel sektör kuruluşları arasında işbirliği, uluslararası alanda işbirliği, ihracat alanında teknik işbirliği, standardizasyon, radyo ve televizyon, enerji, tarım, çevre, çalışma ve sosyal güvenlik konu başlıkları ele alındı.

İki ülke, coğrafi ve kültürel yakınlığın getirdiği avantajları, ekonomilerin tamamlayıcı özellikleri ile birleştirmek ve ilişkilerini kalıcı ticari ve ekonomik ortaklıklara dönüştürme amacı taşıyor.

2010 yılında 10,7 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacminin 2011 yılının tamamında 15 milyar doları geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler