Erdoğan: Bayrakla alakalı değil!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Erdoğan, "Diyarbakırla ilgili atılan adım bayrak olayıyla alakası yok. Tamamıyla hava kuvvetleri içindeki güçlendirmeye ilişkin" dedi.Erdoğan, Cumhurb

Erdoğan: Bayrakla alakalı değil!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, "Diyarbakırla ilgili atılan adım bayrak olayıyla alakası yok. Tamamıyla hava kuvvetleri içindeki güçlendirmeye ilişkin" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlanan ve YSK'nın yasakladığı reklam filmiyle ilgili ise  "İtiraz edilen hususları çıkartıp devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

YAŞ KARARLARI

YAŞ'ta iki günde onama da dahil olmak üzere kararlar açıklandı. Ağustos toplantıları terfi ve atama odaklıdır. Asli bir şura toplantısı olmuş oldu. Bu bakımdan çok isabetliydi.

"BAYRAKLA ALAKASI YOK"

Diyarbakır konusuyla ilgili çok spekülasyonlar yapıldı. Diyarbakır ile ilgili atılan adımın bayrak olayıyla alakası yok. Hava Kuvvetleri'nin kendisini güçlendirmesiyle ilgili. Eskişehir'de de benzer bir adım atılıyor.

Diyarbakır'ın hassasiyetleri belli. Böyle bir vilayetimizde bu adımın atılması gerekliydi. Hayırlı olsun demekten başka bir şey denmez. Medyanın yalan yanlış haberleriyle, TSK'nın attığı adımları bayrak olayına ilişkilendirmek hiç şık değil. Altında başka bir şey aranmasın.

"HEPSİ EMEKLİ EDİLDİ"

Gerek Balyoz gerek Ergenekon gibi davalarda kim olursa olsun bunların emekliye ayrılması gerekir dedik. Bunların içinde emekli olmayan kalmadı, hepsi emekli edildi.

"HSYK'NIN YARGININ TEHDİT ALTINDA OLDUĞU GİBİ BİR İFADENİN KULLANILMASI ÇOK ÇİRKİN"

HSYK adına başkandan başka kimsenin konuşma hakkı yok. O da Bekir Beydir. Burada yeni bir adet oluşturdular. 'Ben şahsım adıma konuşuyorum' sen şahsın adına konuşarak siysetçiye yön veremezsin. Siz eğer şova girerseniz HSYK'nın varlığına gölge düşürmüş olursunuz. Bu arkadaşımızın yaptığı açıklama bulunduğu makama hiç yakışmıyor. HSYK'nın yargının tehdit altında olduğu gibi bir ifadenin kullanılması çok çirkin. Telefonu dinlenen Başbakan ve bakanlar. Bunlar olacak ve bunlarla ilgili yapılan suç duyurularını görmezden geleceksiniz. Adama sorarlar sen nasıl yargıçsın.

"BU ŞANTAJLARDAN MONTAJLARDAN BIKTIK"

Bu şantajlardan montajlardan bıktık. Bunların arkasında bu tür açıklamaları yapan kişiler oldukça bu sıkıntılar olur. Yargı kararıyla konuşacak, söylemlerle değil. Siyasetçinin işi söylemdir zaten. Bunların olduğu bir ülkede siyaset olarak sessiz mi kalacağız.

"CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE BİR ŞEY OLDU MU?"

Çağlayan'da yaşanan olayları gördünüz. Savcı çıkıyor, adalet sarayının önünde basın açıklaması yapıyor. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey oldu mu? Bu tür adımlarla kimin nerede durduğunu millet çok daha iyi görüyor. Biz boşuna paralel yapı demedik. Boşuna inlerine girilecek demedik. Bugün 30 kişi daha alındı. İfade verdikçe yeni şeyler çıkıyor. Ben şuna inanıyorum, hak kesinlikle yerini bulacak. Biz de bu işin takipçisi olacağız, bu işin şakaya alınacak tarafı yok. Devlete karşı hukuksuzluklar yapanlar var. Yatırım yapacağız, yürütmeyi durdurma kararı veriyorlar.

Bunları gördükçe biz iyi yoldayız, süreci kararlı bir şekilde yürütmemiz lazım. Bu işi geciktirseydik, kim bilir başımıza neler gelecekti? Bakın Adana'daki TIR olayı. Bunların görüntülerini seyrettim, bunları seyrettikçe insanın beynine kan sıçrıyor. Irak'taki Türkmenlere bizden başka sahip çıkan var mı? O gücü morali onlara biz verdik. Orada kendilerini savunabilir hale geldiler.

MUHALEFETİN IŞİD İDDİASINA YANIT

Bizim IŞİD'e muhalefetin dediği gibi bir silah yardımımız söz konusu değil. Bu Kılıçdaroğlu değil mi Kürecik'teki NATO üssüne dinleme üssü diyen. Burası NATO üssü, İsrail de NATO üyesi bir ülke değil. Açıkça İsral'in böyle bir şeye ihtiyacı yok. Türkmenlere nasıl destek verdiğimizi Sayın Şandır (MHP Milletvekili Mehmet Şandır) gayet iyi bilir.

'PARALEL' OPERASYONU

Kendilerine yönelik yapılan anormal bir muamele söz konusu değil. Ağır olan şeyleri daha önceki operasyonda gözaltına aldıklarına yaptılar. Benzer şeyleri daha önceki operasyonda yaptılar. Benzer şeyleri daha önceki operasyonda yaptılar. Maduriyete oynamak... Burada yürüyen her şey hukuk içinde yürür. Eskiden yönettikleri idare ettikleri yargı mensupları vardı. Şimdi başka yere atandılar, bundan dolayı rahztsızlıları var. Şu anda içeriye alınanlardan bir tanesi yönetenlerden birisi.

"BU NASIL BİR BABA-EVLAT İLİŞKİSİ"

Dün birisi çıkmış 'siyasetçilerle yöneticilerimizle baba-evlat ilişkisi içerisindeydik diye. Bu nasıl bir baba-evlat ilişkisi. Bunlar haramın tam içindeler. Her topladıklarıyla tehdit ediyorlar. Bu güç nereden geliyor. Okullarlar, holdingler bunlar durup dururken oluşmadı. Biz öncelikle paralel paralel değil diye bir hassasiyetimiz yoktu. Ama şimdi öncelikli hassasiyetimiz oluşmaya başladı.

"BAŞBAKAN'A SADAKATİ OLMAYAN MİLLETE SADAKATİ OLUR MU?"

Bu olaylardan sonra birinci sıraya bunu çıkardık. Böyle bir oluşumla alakaları varsa makam teslim edemeyiz. Bir başbakanı dinleyen, odasına böcek koyan insanla yola gidilir mi? Başbakana sadakati olmayanın millete sadakati olur mu? Biz ona imza yetkisi veriyoruz. Bu yetkileri gayrimeşru emelleri için kullanırsa birlikte yürüyemeyiz. Bizim emirlerimiz yerine Pensilvanya'nın emirlerini yerine getiriyor. Bu anlayışta olan insanlarla ulusal güvenliğimizi teminat altına alamayız.

MUSUL'DAKİ REHİNELER

İşi hassasiyetle takip ediyoruz. Bir yanlış adım atılır da 49 kardeşimize bir şey olur mu? Son edindiğimiz bilgilere göre yaşam koşullarında bir olumsuzluk yok. Başlarına bir şey gelirse bizi çok üzer. Burada Kılıçdaroğlu sürekli tahrik peşinde, ona yazıklar olsun. Bahçeli de aynı şekilde sürekli tahrik ediyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Hamas ile El Fetih'i ben barıştırdım" diyor. Yalan söyleme. Kendisi bunu siyasi bir ranta dönüştürmek istiyor. Yine söylüyorum, Suudi Kralı "bunu görevden alın başkasını verin" demişti. Biz seçimle geldiğini söyleyerek cevap verdik. Kendisine sahip çıkmadığımızı söyledi, bunlar hep makam sevdasından kaynaklanıyor. Başarılı değilsin ki istenmiyorsun. Bunun için attığımız kulislerin haddi hesabı yok. Teşekkür etmesi gerekirken sürekli 'ben' diyor. 3 dil bildiği söyleniyor, biz tercüman değil ülkeyi yönetecek adam arıyoruz. Pazar günü seçim yapılacak, milletim en doğru kararı verecektir.

Bakanlar Kurulu'nu toplamak için bir kritere ihtiyaç yok. Bu ülkede süs bitkisi gibi orada durmayacaksanız, cumhurbaşkanı devletin başı olduğu için icraanın başıdır. Bu nedenle icraanın uzağında olmamalısınız. Biz zamanla yarışmak zorundayız. 12 yıllık bir deneyim var, bu deneyimi farklı bir noktaya taşımamız lazım.

 

DEVAMI 2. SAYFADA



YSK'NIN YASAKLADIĞI REKLAM FİLMİ

YSK'nın tanıtım filmimizi yasaklamasına şaşırdım. Neymiş ezan okunmuş, neymiş seccade varmış. İtirazı yapan YSK MHP temsilcisi. Ezan sesi, seccade ve namaz. Üç başlık nedeniyle yasaklanıyor. MHP bakın neye takılıyor. İstiklal Marşı'nda var, şimdi ben bunu okumayacak mıyım? Efendim yasada öyle diyormuş. Yanlış yorumlanabilir. Ezan sesinden ürküyorlar. YSK, MHP'nin itirazları neticesinde 6'ya 4 oranında oyla karar vermiş. 30 Mart seçimlerinde de aynı şey vardı. Bayrak vardı o nedenle yasakladılar. Gelin bayrağa hep birlikte sahip çıkalım. CHP bayrağa nasıl sahip çıkaca, Hakkari'de bayrak açamadılar. CHP ve MHP'nin adayı İstiklal Marşı'nı bilmiyor ve bir de şiirlerle konuşmayalım diyor. Bir de iyi edebiyatçıyım diyor. Bu nasıl edebiyatçı?

Aleviyim denmesi neden ayrımcılık olarak görülüyor. Ayrımcılık yok, herkes Aleviyim diyebilir. Bırakın Kürt Kürdüm, Laz Lazım Arap Arabım desin.  

YSK'YA ELEŞTİRİ

Yurtdışı seçimlerle ilgili şikayetler var. 4 kişilik ailenin her birinin farklı yerlere verildiği söyleniyor, zulüm bu. Bundan dolayı oy kullanamayanlar, gelip geri dönenler var. Süreler daha da uzatılabilirdi. 3-4 gün gibi bir süre de tanıdınız. Burada YSK yurdışındaki vatandaşlarımızın vatandaşlık hakkını kullanmada iyi bir basiret gösteremedi. Benim yurtdışındaki vatandaşımızın heyecanını paylaşmak bizim görevimizdir ama bu yerine getirilemedi.

İHSANOĞLU'NUN "PUSULA" İDDİASINA YANIT

CHP, aynı şekilde monşer adayları çıkmış bir şey söylüyor; 18 bin fazla  pusula var diyor. Siyaset nedir bilmezseniz, bu 18 milyon fazla pusulayı kim yönetecek, kim alacak, nerede nasıl dağıtılacak, vs. gibi saçma sapan şeyler söyleniyor. Bunu vatandaşımın da bilmesinde fayda var, şu anda Türkiye'de toplam seçmen sayısı 52 milyon 695 bin 831. Bakınız, büyükşehir belediye seçimlerinde 40 milyon 703 bin 545 seçmen vardı. Yüzde 15 artırım yapmışlar. 6 milyon 105 bin 532 fazla  oy pusulası basılmış. Ve bu birleştirilen oy pusulaları da eşit oranda bütün sandık mahallerinde dağıtılmış. Ama bunların ne genel müdürü biliyor, ne genel başkanı biliyor. Kendisine de yanlış bilgiler veriliyor. o da kalkıyor o bilgiler üzerinden hareket ediyor.

"AGİT BÖYLE BİR RAPOR VEREMEZ"

İhsanoğlu, eğer AGİT raporunu göstermişse, AGİT'in bu işi bilmediği ortaya çıkıyor. AGİT böyle bir rapor veremez. AGİT'in bu raporu verebilmesi için seçim yaşaması lazım. AGİT, beni ziyarete geldiğinde hemen TRT'den gem vurdu. 'Siz neden böyle bir ön yargıyla konuşuyorsunuz? Daha durun bakalım, daha seçim yapıldı mı? Sen önce bir seçimi yaşa, seçimi gör, ondan sonra ne yazacaksan yaz.' dedim. Bunların hepsi Türkiye'yi dışarıya paralel yapıyla veya başka yerlerle kurdukları bağlantılar neticesinde bu tür şeyi maalesef ortaya koyuyorlar. Bunları anlamakta biz doğrusu zorluk çekiyoruz.

"YENİ TÜRKİYE'NİN İLK ADIMLARI ATILACAK"

Yüksek oy oranıyla seçilmem sorumluluğumu artırır, şımartmaz. Bizim hizmet anlayışımızı körükler. Yeni Türkiye'nin ilk adımları atılacak. Yeni Türkiye'nin temel taşlarını atarken, bazı farkları özellikle kullanmamız gerekiyor. Yeni Türkiye'de yardım eden bir Türkiye var. Eski Türkiye'de vatandaşını hırpalayan bir Türkiye vardı, şimdi vatandaşını yücelten bir Türkiye var. eski Türkiye'de krizler vardı, şimdi istikrar var. Eskiden yalnız ve içine kapanık bir Türkiye vardı, şimdi dışa açılmış bir Türkiye var. Bunlar son 12 senenin nereden nereye geldiğimizi göstermesi açısından önemli. Eskiden önce devlet sonra millet anlayışı vardı. Şimdi önce millet sonra devlet anlayışı var. Eski Türkiye'de terör anarşi hakimdi, şimdi 2 yıldır ölüm olmuyor. Güneydoğu'da, doğuda vatandaşım dualar ediyor. Eski Türkiye'de zayıf bir irade vardı. Geleceği tamamen geçmişte arayan onunla kendini aldatan Türkiye vardı.

SEÇİLME YAŞI

Biz seçilme yaşını 25'e indirdiğimizde MHP karşı çıktı. Almanya'da seçme ve seçilme yaşı 18. Danimarka'da da 18. İngiltere'de seçme 18 seçilme 21. Türkiye'nin durumunda olan var mı? Avrupa'da en fazlası 21. Biz gençliğimize güvenmiyoruz. MHP'li kadeşlerime sesleniyorum. Size güvenmeyen bir zihniyet var. Gelsin gençlerimiz dinamik bi yapıyı parlamentonun içinde oluştursun. Yeri geldiğinde Fatih ile övüneceğiz, 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih'i görmezden geleceğiz.

YENİ ANAYASA

Anayasa konusunda samimi olmadıkları ortaya çıktı. Bu Kılıçdaroğlu asla samimi olmadı. Eğer dürüstse yeni anayasa konusunda benim partim her zaman hazırız. Ama dayatmacılık yaparlarsa bizim de düşüncelerimiz var, bir ortaya yol bulunur. MHP bu tür şeylere zaten yanaşmıyor. Yeni anayasayı cumhurbaşkanın kurma ya da oluşturma yetkisi yok. Sadece öncülük yapabilir. Eğer seçilirsem ne gerekiyorsa yaparım, çünkü dertliyim.

"PARTİ KAPATMA OLAYI TARİH OLACAKTI"

İçimizden birkaç hain çıkmasaydı, parti kapatma olayı tarih olacaktı. Yeni anayasa konusunda 2015 seçimlerinde inanıyorum ki partim gerekli olan çoğunluğu sağlayıp millete gittiğinde millet gerekli desteği verecektir.

"BUNU ABDULLAH GÜL'E DE YAPMIŞLARDI"

Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına kalkıp da kendi adayları seçilmeyenler bir saygısızlık yaparsa, o makama saygısızlık yapılmış olur. Bunu Abdullah Gül'e de yaptılar. Meclis açılışında geldiğinde ayağa kalkmamışlardır. O onları küçültmüştür. Şu anda seçilecek cumhurbaşkanın arkasında yüzde 51 üzerinde bir destek olduğunda buna millet desteği vermiştir.

SEÇİLİRSE YERİNE KİM GELECEK?

Yasa 45 gün içinde olağanüstü kongreye gidilebileceğini söylüyor. İsterseniz bunu 2 hafta içinde de yapabilirsiniz. Ben pazar gününü görmeden kararımı açıklayamam. Pazar gününü gördükten sonra atacağımız adımları en yakın arkadaşlarımla ve ekiplerimizle toplantılarımızı yapıp oradan aldığımız bilgilerle adımımı atarım. Partimin yetkili kurulları olarak gerekli istişareleri yaparız. Bundan sonra partimiz yeni genel başkanını seçer. Kimin geleceğiyle ilgili taban yoklaması yaptık. Ama burada şahsımın kararını etkileyecek olan MKYK ile yapacağım istişaredir. Kimsenin tahmin edemeyeceği iklim bundan sonra da devam edecektir.

'ÇANKAYA'YA ÇIKARSAM DA DEVAM EDECEK'

Seçimden sonra yapılacaklarla ilgili vizyon belgem var bunu açıkladık. Vizyon Belgesi'nde yol haritasını oluşturacağız. Bu önceliklere göre çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Demokrasi ve ekonomiyi at başı sürdürmeye devam edeceğiz. Çözüm sürecine yönelik attığımız adımlar kararlı bir şekilde devam edecek. Güneydoğu ve doğuya farklı bir hava getirmemiz gerekiyor. Güneydoğu'ya yatırım yapılamıyorsa terör riskinden dolayıdır. Terör ortadan kalktığında yatırımlar artacaktır. Paralel yapıyla mücadelem, Çankaya'ya çıkarsam da devam edecektir. Cumhurbaşkanı ulusal güvenliğin tehdit altında olmasına müsaade edemez.

KRİPTOLU TELEFONLARIN DİNLENİLMESİ

Bu malum örgüt, elindekileri gerekli gördüğü zamanlarda ortaya çıkarma gayretinde. Benim uluslarası yaptığım görüşmeleri bile dinlemişler. Şimdi bütün bunlar apaçık ortadayken bunlara farklı bir nazarla bakmamız mümkün mü? Ben inanıyorum ki bu süreçte hangi ülkelerle nelerin olduğu ortaya çıkacak. ABD ve Avrupa'da bizimle ilgili olumsuz şeyleri aktardılar.

YÜKSEK FAİZ ELEŞTİRİSİ

Faiz oranlar ABD'de yüzde 1, Japonya'da ekside. İsrail'de de aynı şekilde. Bunlar bu oranlarda dolaşıyorken sana ne oluyor. Yüksek faiz, faiz lobisine çalışıyor. Yatırımcı krediyi düşük bulursa yatırım yapacaktır. Yatırımcılarımız ucuz kredi bulamadığı için yatırım yapmıyor. Türkiye'de en fazla parayı kim kazanıyor, finans sektörü. Reel sektör hiçbir zaman bu parayı kazanamaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler