Erdoğan Batı’yı topa tuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerini, terörle mücadelede gerekli özeni göstermemeleri ve mültecilere yönelik acımısız politikalarından ötürü topa tuttu.G20 ülkelerinin iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu B20 grubuna hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tay

Erdoğan Batı’yı topa tuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerini, terörle mücadelede gerekli özeni göstermemeleri ve mültecilere yönelik acımısız politikalarından ötürü topa tuttu.

G20 ülkelerinin iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu B20 grubuna hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi, Avrupa ülkelerini eleştirdi. Erdoğan, "Terörle mücadele tek başımıza kalsak da sürecek. Ben buradan tüm dünya ülkelerine, terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısında bulunuyorum" dedi. Ekonominin de en önemli tehdidinin terör olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, "Küresel terör giderek büyüyen bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorun karşısında Batılı ülkelerin gerekli özeni göstermediğini belirtmek isterim" diye konuştu.

AVRUPA'NIN MÜLTECİ POLİTİKASI

Avrupa'nın mülteci politikasını da sert biçimde eleştiren Erdoğan, "Akdeniz'i bir mezara dönüştüren ülkeler, hayatını kaybeden her mültecinin vebaline ortaktır. Akdeniz'de boğulan aslında insanlığımızdır" dedi.

"Akdeniz sahiline vuran her ceset bizim yüreğimizde derin yaralar açıyor" diye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhametini yitirmiş bir dünya düzeninin hiçbir soruna çözüm bulamayacağını belirterek, "Bu 3 yaşındaki yavrunun hesabını tüm insanlık vermeyecek mi? Birçok savaşlarda hatırlayın, mazotların içerisinde çırpınan o hayvanları vesaire farklı bir şekilde ananlar, bu 3 yaşındaki yavruyu acaba hatırlamayacak mı? 2. Dünya Savaşı'ndan sonra tesis edilen küresel güvenlik sistemi işlemiyor. BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olan ülkeler hiçbir soruna eğilmeyen bir konuma düşmüştür. Bunun için biz "Dünya 5'ten büyüktür" diyoruz. "196 tane ülkenin kaderi bu beş tane ülkeden ikisinin, iki dudağı arasına mahkum edilemez" diyoruz. Öyleyse bunları birilerinin söylemesi lazım. Erdoğan söylediği için dünya medyası kötü olarak lanse ediyor. Varın kötü lanse edin. Bizler inandığımız doğruları söylemeyecek olursak o zaman bu noktada hiçbir zaman hak hakim olmayacak, zalimler dünyaya hakim olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Batı’yı topa tuttu

Erdoğan Batı’yı topa tuttu

Erdoğan Batı’yı topa tuttu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler