Erdoğan başkanlık sistemini neden istiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye başkanlık sistemi diyoruz” dedi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuklarına hitabında, sayıları yaklaşık 50 b

Erdoğan başkanlık sistemini neden istiyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye başkanlık sistemi diyoruz” dedi.
 
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuklarına hitabında, sayıları yaklaşık 50 bin olan muhtarları birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafir etmek istediğini söyledi. Esnaf ve sanatkarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler her sabah besmele ile ekmek teknenizi açıp akşam hamdederek kapatmayı sürdürdükçe bu ülke de bu millet de ilelebet var olacaktır” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ
 
Cumhurbaşkanı, “Biz Erdoğan’ın siyah dediğine beyaz” deriz diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek, “Bu şecaat arz ederken, sirkatin söylemek” dedi. Erdoğan, “Güya büyük bir laf edecek ama bunu yaparken küçüldükçe küçülüyor. Bu ne demek; bunun beyaz olduğunu biliyorsun ama bunu Erdoğan söylediği için kabul etmiyorsun, ‘hayır siyahtır’ diyorsun. Böyle siyaset olabilir mi? Yapılan işin doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sadece söyleyene bakan anlayış, tam eski Türkiye prototipidir”dedi.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
Türkiye büyüdükçe yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını kaydeden Erdoğan, “İşte Başkanlık sistemi de böyle bir ihtiyacın ürünüdür” dedi. “Biz bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye başkanlık sistemi diyoruz” diye devam eden Cumhurbaşkanı,“Biz bu ülkede bir daha vesayet odaklarından güç alınarak milletin iradesini ele geçirmeye kalkışılmasın diye başkanlık sistemi diyoruz. Bu ülkede hiç kimse millete efendilik taslamayı, mürebbiye edasıyla parmağını sallayarak milleti terbiye etmeyi aklından geçiremesin diye başkanlık sistemini öneriyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Denetim mekanizmalarını kaldırıyor” iddialarına da “haşa” diye yanıt verdi.
 
DEAŞ’I TEL’İN ETTİ
 
Erdoğan, Ürdünlü pilotu yakarak öldüren DEAŞ’ı da tel’in ederek, “Ben buradan DEAŞ’ın Ürdünlü pilotu yakmasını lanetliyorum. Ürdün milletinin başı sağ olsun diyorum. Böyle bir vahşetin İslam dini ile alakası yoktur. Mısır’daki idam kararını verenlere Batı ülkeleri neden karşı çıkmıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset