Erdoğan: Asla teslim olmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörün gündemine asla teslim olmayacağız. Ülke ve millet olarak hedeflerimizden kesinlikle uzaklaşmayacak, vizyonumuzu kaybetmeyeceğiz. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına sıkı sıkıy

Erdoğan: Asla teslim olmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörün gündemine asla teslim olmayacağız. Ülke ve millet olarak hedeflerimizden kesinlikle uzaklaşmayacak, vizyonumuzu kaybetmeyeceğiz. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına sıkı sıkıya sahip çıkarak, terör örgütlerini ve arkalarındaki güçleri Allah'ın izniyle er veya geç hüsrana uğratacağız" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Erken Çocukluk Eğitim Kongresi'nin kapanış oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına değindi. Canlı bomba eylemini şiddetle lanetlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Saldırıda hayatını kaybeden misafirlerimiz için taziyelerimi sunuyor, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar temenni ediyorum. Halka açık mekanlarda gerçekleştirilen bu saldırıların amacının insanları korku ve yılgınlığa sürüklemek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Esasen dünyada bu tarz saldırı yöntemleriyle netice almış, hedefine ulaşmış hiçbir terör örgütü yoktur. Öyleyse "Niçin PKK ve DAEŞ gibi terör örgütleri ülkemizi bu şekilde hedef almaktadır?" diye düşündüğümüzde karşımıza başka güçler ve onların Türkiye'yle ilgili niyetleri ortaya çıkıyor" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ KİRLİ HESAPLARIN TAŞERONLUĞUNU YAPIYOR"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı ilçelerde yaşanan hadiselerin de bunlardan bağımsız olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oralarda da asla kazanılması mümkün olmayan bir çatışma başlatılıyor ve yüzlerce, binlerce Kürt genci ölüme gönderiliyor. Çatışmalarda şehit olan polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız ile katledilen sivil vatandaşlarımız için milletimize yaşatılan acının sebebi kirli hesapların devreye konulmasıdır. İsmi farklı ama yöntemi, amacı, hedefi aynı olan terör örgütleri bu planın taşeronluğunu yapmaktadır. Bu ölümlerin, bu yıkımların, bu dramların gerisinde şu anki küresel ve bölgesel yeniden yapılanma sürecinde Türkiye'yi adeta köşeye sıkıştırma amacı olduğu öylesine açık ki uzun uzun anlatmaya ihtiyaç duymuyorum. "İnsani yaşat ki devlet yaşasın" ilkesini kendisine düstur edinmiş bir yönetim anlayışının müntesipleri olarak bizim tek bir vatandaşımızın, tek bir kardeşimizin dahi burnunun kanamasına gönlümüz razı gelmez. Hele hele misafirlerimizin hiç razı gelmez. Yaşanan her ölüm bizi derinden yaralıyor. Şehitlerimizin acılarını her an yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

"TERÖRÜN GÜNDEMİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara'da şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyaları ve beratlarının takdim edildiğini ifade eden Erdoğan, "Onlara karşı sorumluluklarımızın en başında Türkiye'yi terör örgütlerinin ve teröristlerin düşürmek istedikleri tuzaklardan uzak tutmak geliyor. Terörün gündemine asla teslim olmayacağız. Ülke ve millet olarak hedeflerimizden kesinlikle uzaklaşmayacak, vizyonumuzu kaybetmeyeceğiz. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına sıkı sıkıya sahip çıkarak, terör örgütlerini ve arkalarındaki güçleri Allah'ın izniyle er veya geç hüsrana uğratacağız. Güvenlik kuvvetlerimiz daha çok çalışarak terör örgütünün eylemlerine engel oluyorlar, olacaklar. Milletçe birliğimize, beraberliğimize sahip çıkarak terör üzerinden Türkiye'yi terbiye etmeye çalışanların oyunlarını bozacağız. Gerekirse bu mücadeleyi ülke olarak tek başımıza yürütecek ama mutlaka başarıya ulaştıracağız. Geçtiğimiz Cuma günü 101. yıl dönümü törenlerine katıldığımız Çanakkale'de en zor şartlarda yedi düvele karşı mücadele veren, tarihi zafere imza atan ecdadın torunlarına bu yakışırdı, bu yakışır. İşte bunun için bugün burada Uluslararası Erken Eğitim Kongresi'ndeyiz. Yarın da öbür gün de, daha sonraki günlerde de ne yapmamız gerekiyorsa, programımızda ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz. Bu tavır teröre vurulacak en büyük darbedir. Bu menfur eylemleri organize edenler, mutlaka birer birer tespit edilecek ve adalete hesap verecekler. Millet olarak acılarımızı yüreğimize gömüp kayıplarımızın aziz hatıralarını ömür boyu hatırlayarak, yolumuzda kararlı bir şekilde yürümeyi sürdüreceğiz. Kaderin ötesinde bir şey olabilir mi? Öyleyse biz kadere teslim olmuşuz, mesele o yolda yürümektir ve yürüyeceğiz. Bu zor zamanlarda bizimle birlikte olan dostlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Aynı şekilde bize çekilen silahları ve onları destekleyenleri de unutmayacağız. Ne diyor İstiklal Marşımızda; "Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk'ın, Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset