"Erdoğan Anayasa'yı çiğnedi!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yemin töreniyle ilgili, "Yemin edecek bugün beyefendi. Anayasayı açıkça çiğneyen bir kişinin anayasaya sadakat yemini e

"Erdoğan Anayasa'yı çiğnedi!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yemin töreniyle ilgili, "Yemin edecek bugün beyefendi. Anayasayı açıkça çiğneyen bir kişinin anayasaya sadakat yemini etmesi ne kadar doğru. Yalana yemin edecek ve ben buna tanıklık etmeyeceğim. Bir yalana tanıklık etmek yalanı meşrulaştırmak demektir" dedi.

"BİLEREK VE İSTEYEREK ANAYASAYI ÇİĞNEDİ"

"Recep Tayyip Erdoğan anayasayı bilerek ve isteyerek çiğnedi" diyen Kılıçdaroğlu, "Hırs ve beklentiler için hukuk yasası oluşturulmaz. Kurallar eşit uygulanır. Recep Tayyip Erdoğan bilerek ve isteyerek anayasayı çiğnedi. Tarafsız olmayacağını defalarca söyledi. Ben tarafsız değilim diyor. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da hep Adalet ve Kalkınma Partisinin başkanı olarak davrandı. Bunlar devletin namus ve şerefine açık saldırıdır. Erdoğan diyor ki 'kurallar bana işlemez' Biz de diyoruz CHP olarak diyoruz ki kimse hukukun ve kanunların üzerinde değiliz" diye konuştu.

"KİMSE AĞIZINI AÇIP BİR TEK BİR SÖZ BİLE SÖYLEYEMİYOR"

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarıyla ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Alman istihbaratı Türkiye'yi dinliyor bunu nereden öğreniyoruz, özgür Alman medyasından öğreniyoruz. Kimse ağızını açıp bir tek bir söz bile söyleyemiyor. Acaba bu İsviçre bankaları nedeniyle mi söz edilemiyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler