Erdoğan: Adi, terbiyesiz herif...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Malatya mitinginde konuşma yaptı.AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi adamların, Pensilvanya ile birlikte boğazından har

Erdoğan: Adi, terbiyesiz herif...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Malatya mitinginde konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi adamların, Pensilvanya ile birlikte boğazından haram geçmemiş yavrularına iftira etme yarışına girdiğini belirterek, "Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da 'a unuttum ya o rahmetli olmuş' diyor" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, KURALINI BOZDU: KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'Yİ İSİMLERİYLE ANDI, AĞIR KONUŞTU; "TERBİYESİZ HERİF...ADİSİN..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayından bu yana devam ettirdiği, muhalefet liderlerinin adını anmama kuralını bozdu. Malatya mitinginde, hem CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, hem de MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi isimleriyle anan Başbakan Erdoğan, çok sert konuştu. Erdoğan, yanlışlıkla rahmetli olmuş annesi Tenzile Erdoğan'ın da yolsuzluğa karıştığını söyleyen, ancak hemen sonra özür dileyen Kılıçdaroğlu için, "terbiyesiz herif" nitelemesinde bulundu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Malum isimler benim boğazından haram lokma geçmeyen evlatlarıma yolsuzluk yaptı diyor. Kılıçdaroğlu, Bahçeli bunları söylüyor. Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor hem de hakaretten sonra unuttum rahmetli olmuş diyor.

Bu terbiyesizlik değildir de nedir. Sen rahmetli anneme nasıl yolsuzluk isnat edersin. Bu kadar adilik bu kadar pespayelik olur mu?"

KILIÇDAROĞLU'NUN ANNE GAFI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün düzenlediği Tekirdağ mitinginde 17 Aralık operasyonları hakkında konuşurken, Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Hanımı da yolsuzlukla suçlamıştı. Daha sonra Tenzile Hanım'ın vefat ettiğini hatırlayan Kılıçdaroğlu özür dileyerek, “Afedersiniz, annesi değil” demişti.

ERDOĞAN 8 EKİM'DE "İSİMLERİNİ ANMAYACAĞIM" DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 8 Ekim 2013'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin isimlerini anmayacağını açıklamış, bugüne kadar da kendi koyduğu bu kuralı uygulamıştı.

Erdoğan, 8 Ekim'deki konuşmasında, "Muhalefet liderlerinin adını ağzıma anmayacağım. Onları yardımcılarıma havale ediyorum" demişti.

Düne kadar yaptığı tüm konuşmalarda bu kuralından taviz vermeyen Erdoğan, dünkü konuşmasında da, " MHP'nin genel başkanı, ismini anmayacağım için isimlerini vermiyorum biliyorsunuz, bu iki ismin ismini hiç anmıyorum, MHP'nin genel başkanı olan zat, sen zaten uçma özürlüsün, senin böyle ülkeler arası dolaşman zaten mümkün değil" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler