Erdoğan aday olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağının anlaşıldığını söyledi. Şahin, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde kimin genel başkan ve başbakan olacağı konusunda şu anda bir

Erdoğan aday olacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağının anlaşıldığını söyledi. Şahin, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde kimin genel başkan ve başbakan olacağı konusunda şu anda bir çalışma yapmadıklarını söyledi.
 
Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı görevine atanan Timurçin Saylar'ın yetki belgesini takdim etti. İl Başkanlığı'nda düzenlenen törende partililere hitap eden Şahin, salı günü AK Parti Grubu olarak 113 milletvekilinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayını açıklayarak, aynı gün TBMM'ye takdim edeceklerini belirtti. 
 
Şahin, "Salı günü Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacağız. Basında benim açıklayacağım konusunda haberler çıkıyor. Kimin açıklayacağı belli değil. Belki Sayın Başbakanımız açıklar. Partililere, 'Cumhurbaşkanı adayımız kimdir?' sorusunu yöneltebilirsiniz. Benim vereceğim cevap 'görünen köy kılavuz istemez' şeklindeki atasözü olacaktır. Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı adayı olursa ki öyle olacağı anlaşılıyor. Açıklanmadan bir beyanda bulunmayı doğru ve şık bulmam. Bu, Türkiye'ye daha üst seviyede hizmetler yapmak için bir görev değişikliğidir, farklı bir makama geçmedir. O nedenle Türkiye'de AK Parti'nin hizmetleri daha büyük bir tempoyla inşallah cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da 2015'te yapılması muhtemel seçimden sonra da devam edecektir." dedi.
 
"GÜNÜBİRLİK SİYASET YAPMIYORUZ"
 
Günübirlik siyaset yapan bir parti olmadıklarını söyleyen Şahin, "Biz önüne hedefler koyan bir siyasi partiyiz. 2023 hedeflerini bu ülkenin önüne koyan biziz. Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünden Türkiye'yi getirmeye gayretlediğimiz noktayı şimdiden planlayarak azim ve kararlılıkla çalışan bir hareketiz. Hatta Başbakanımız 2071'i bile hedef gösterdi. Anadolu kapılarının Müslüman ülkelere açıldığı Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümünü bile hedef olarak ortaya koymuş olan bir hareketiz biz. Yeni cumhurbaşkanımızın da aynı anlayışla hizmet edeceğinden tüm vatandaşlarımızın, özellikle Karabüklü hemşehrilerimin emin olmalarını istirham ediyorum." diye konuştu.
 
"BELKİ MUHALEFETİN KATKILARIYLA EKSİKLİKLER TAMAMLANACAK"
 
Meclis'e sevk edilen 6 maddelik demokratikleşme paketiyle ilgili bir soru üzerine Şahin, "Çözüm sürecini tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ilkeleri çerçevesinde sürdürüyoruz. Kanun tasarısı, çözüm sürecinin zeminini oluşturmaya dönük yasal bir düzenleme talebidir. Çünkü bu sürecin bir yasal çerçeveye kavuşturulması icap ediyordu. Dağdakilerin indirilmesi amaçlı, bir de çözüm sürecinin başarıya ulaşması için yapılacak çalışmaların yasal güvenceye kavuşturulması gerekiyordu. Bu iki amaçla hazırlanmış olan bu kanun tasarısının karşısında olanlar olabilecektir. Ancak bölge zaten son derece karışık. Bizim kendi bütünlüğümüzü korumamız gerekiyor. İtirazlar olacaktır, komisyonda görüşülecek, Genel Kurul'da görüşülecek, belki de muhalefetin katkılarıyla eksikleri de tamamlanacaktır. Ama çok iyi niyetle hazırlanmış, Türkiye'nin en temel sorununu çözmeyi amaçlayan bir kanun tasarısıdır. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.
 
IŞİD terör örgütünün elinde bulunan rehineler konusuna da değinen Şahin, "Irak'ta rehine tutulan resmi görevliler ve vatandaşların sağ sağlim, hiçbir sorun yaşamadan Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili devletin ve hükümetin çok yönlü çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Bilindiği gibi Libya'da da Türk Hava Yolları'nın pilotları aylarca rehin tutuldu. Ama hükümetimiz onları sağ-salim Türkiye’ye getirdi. Hükümetimiz Musul'daki vatandaşlarımızı da sağ-salim getirmek için çalışmalarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasından sonra kimin genel başkan ve başbakan olacağı konusunda şu anda bir çalışma yapmadıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler