Erbakan'ın mezarına akın var

Erbakan'ın Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki kabri başına gelenler, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.Ziyaretçilerden Abdurrahman Akıntürk, Erbakan'ı 1987 yılından beri takip ettiklerini ifade ederek, ''Hocamız bize bir dava bıraktı. Davamızı inşall

Erbakan'ın mezarına akın var

Erbakan'ın Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki kabri başına gelenler, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Ziyaretçilerden Abdurrahman Akıntürk, Erbakan'ı 1987 yılından beri takip ettiklerini ifade ederek, ''Hocamız bize bir dava bıraktı. Davamızı inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz. Yolu yolumuzdur, davası davamızdır'' dedi.

Cenazede her siyasi hareketten insanların bulunduğunu anlatan Akıntürk, Erbakan'ın asla kavgayı tavsiye etmediğini vurguladı. Akıntürk, Türkiye'nin meselelerini onun öğrettikleriyle çözeceklerini söyledi.

Ziyaretçilerden Recep Erdöl de Erbakan'ın vefatını duyar duymaz Almanya'nın Münih kentinden yaklaşık 100 kişilik bir grupla İstanbul'a geldiklerini belirtti. Erbakan'ın yurtdışında çok sevildiğini vurgulayan Erdöl, Türkiye'deki büyük çoğunluğun onu tanıyamadığını ifade etti.

Erdöl, Erbakan'ın mütevazi bir kişiliği bulunduğunu de dile getirerek, ''Hoca öldükten sonra değerini anladılar. Öldükten sonra değerini anlamışsınız neye yarar? Artık dua etmekten ve rahmet okumaktan başka elimizden bir şey gelmez'' diye konuştu.

Bu arada, sabah saatlerinden itibaren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Lübnan, Filistin, Tunus, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri temsilcileri ve Mısır Müslüman Kardeşler mensuplarının da Erbakan'ın kabrini ziyaret ettikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset