Erbakan'dan çok şey öğrendik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan için, ''Sayın Erbakan bir genel başkan değildi, aslında bir liderdi. Hem kariyer sahibiydi hem de karizmatikti'' dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ankara'da vefat eden ve bugün İstanbul'da cena

Erbakan'dan çok şey öğrendik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan için, ''Sayın Erbakan bir genel başkan değildi, aslında bir liderdi. Hem kariyer sahibiydi hem de karizmatikti'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ankara'da vefat eden ve bugün İstanbul'da cenaze töreni düzenlenen Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için, ''Sayın Erbakan bir genel başkan değildi, aslında bir liderdi. Hem kariyer sahibiydi hem de karizmatikti'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Fatih Camisi'nde Erbakan'ın cenaze törenine katıldıktan sonra tamamlanma aşamasında olan Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren incelemelerinin ardından binanın yapımında çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, gazetecilerin, Erbakan'ın vefatına ilişkin duygu ve düşüncelerini sorması üzerine, ''Her şeyden önce hocamızla benim yaklaşık 30 yıllık siyaset yaşamımız vardı. 18 yaşından itibaren başlayan bir süreç... Bu süreç içerisinde pek çok anılarımız oldu'' şeklinde konuştu.

Erbakan'dan hem bilim adamı hem de siyaset adamı olarak çok şeyler öğrendiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hocamızın şu özelliğini de ben ifade etmek isterim. Sayın Erbakan, bir genel başkan değildi, aslında bir liderdi. Hem kariyer sahibiydi hem de karizmatikti. Öyle bir özelliği vardı. Bunun için tabii örnek alabilenler için örnek alınacak çok şeyler oldu. Ben kendilerine 'Allah taksiratını hasenata tebdil etsin' diyorum, Allah kendisinden razı olsun diyorum. Tüm Saadet Partisi camiasına başsağlığı dilerken 54. Hükümet'in de başbakanı olması hasebiyle milletimizin başı sağ olsun diyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset