Engin Alan'da, Balbay'ın yaptığını yaptı

Balyoz davası hükümlüsü Engin Alan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Mustafa Balbay kararından sonra AYM'ye dilekçe göndererek kendi başvurusunun da öncelikli olarak incelenmesini istedi.Alan'ın avukatı Yakup Akyüz, AYM'ye sunulmak üzere İstanbul 10. Ağır Ceza

Engin Alan'da, Balbay'ın yaptığını yaptı

Balyoz davası hükümlüsü Engin Alan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Mustafa Balbay kararından sonra AYM'ye dilekçe göndererek kendi başvurusunun da öncelikli olarak incelenmesini istedi.

Alan'ın avukatı Yakup Akyüz, AYM'ye sunulmak üzere İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Dilekçede Alan'ın 18 yıl hapse mahkum edildiği ve kararın onandığı hatırlatıldı.

ÖNCELİKLİ İNCELEYİN TALEBİ

Alan'ın daha fazla mağdur olmaması için dosyasının öncelikle incelenmesini isteyen Akyüz, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesini talep etti. Akyüz alınan kararın yerel mahkeme olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gereğinin yapılması için gönderilmesini istedi.

BDP'Lİ AYHAN'IN TALEBİ SAVCILIKTA

CHP'li Milletvekili Balbay'ın Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilmesinin ardından Diyarbakır Barosunca tutuklu 5 BDP milletvekili için yapılan tahliye talebine ilişkin başvuru değerlendirilmeye başlandı. Diyarbakır 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan başvurunun ardından tutuklu BDP Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım ve Kemal Aktaş'ın dosyaları savcılıkça incelendi. Savcılığın İbrahim Ayhan hakkında tahliye yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset