"En başarılı belediyeler CHP’nin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu toplantıda, CHP’li belediyelerin en başarılı belediyeler olduğunu söyledi. Toplantıda kon

"En başarılı belediyeler CHP’nin"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu toplantıda, CHP’li belediyelerin en başarılı belediyeler olduğunu söyledi.
 
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizler Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarısınız. Hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Tüm baskılara rağmen çok başarılı işler yapıyorsunuz. Bir şey çok önemli, aramızdaki dayanışmayı artırma, beraber olma, birbirimizin başarılarını sahiplenme ve dillendirme. Bunu yaptığımız zaman başarılarımız Türkiye’nin her yerinde seslendirilecektir. Bir örnek vereyim. Erzurum’da tek belediyemiz var Çat Belediyesi. Küçük bir belediye ama 6 ayda Çat’ın çehresi değişti. Tüm Erzurum Çat’ı konuşuyor. İnşallah biz de Haziran ayında iktidar olduğumuzda tüm Türkiye’nin çehresini değiştireceğiz” diye konuştu.
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, SODEM çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği konuşmasında SODEM’in neden kurulduğunu, AB ile yürütülen projeleri, SODEM manifestosunu ve hedeflerini anlattı. SODEM olarak Tunceli’deki dört belediyeyle dayanışma başlattıklarını söyleyen Soyer, “Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla Türkiye’nin her yerindeki belediyeleri paylaştık. Doğudaki, güneydeki, kuzeydeki yalnız kalmış ama bütün baskılara rağmen CHP bayrağını dalgalandıran belediyelerimizi ziyaret etme karar aldık. Amacımız onların yanında olduğumuzu göstermek, daha başarılı olmaları için neler yapabileceğimizi konuşmak. Bu dayanışma kampanyasının ilk adımını Tunceli’ye giderek başlattık. 4 tane belediyemiz var Tunceli’de. Çemişgezek, Hozat, Nazımiye ve Pülümür. Toplam nüfusları 12 bin. Hepsinin toplamı bir büyük belediyemizin bir mahallesi bile etmiyor. 2 hafta önce kendilerini ziyaret ettik, şimdiye kadar neler yaptıklarını, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini, ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Cenaze taşıma aracı, yeşil alan, çöp kamyonu, kilit parke taş gibi acil ve ellerini güçlendirecek, nefes almalarını sağlayacak desteğe ihtiyaçları var. Kadınlar üretmek istiyor, el emeği ürünler yapıyorlar. Bunları satıyorlar da ama malzemeleri yok. Bu nedenle kamyon, ambulans gibi acil ihtiyaçların yanı sıra, uzun vadede halkın geçim kaynaklarının arttırılması, turizm ve tarımın geliştirilerek kalıcı bir kalkınma ortaya konulması gerekiyor” dedi.
 
Konuşmaların ardından SODEM Yönetim Kurulu’nu oluşturan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na plaket vererek, katılımı nedeniyle teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset