Emniyetten flaş 1 Kasım önlemi!

Habertürk'ten Mustafa Türk'ün haberine göre; 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerin güvenliğine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü bir dizi önlem alacak. Seçim güvenliği kapsamında toplantılar gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, sa

Emniyetten flaş 1 Kasım önlemi!

Habertürk'ten Mustafa Türk'ün haberine göre; 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerin güvenliğine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü bir dizi önlem alacak. Seçim güvenliği kapsamında toplantılar gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, sandıktan çıkan oyların, ilçe seçim kurullarına teslim edilinceye kadar izleneceği bir sandık takip sistemi geliştirdi.

3 kişilik mobil ekipler, oy torbalarının okullardan alınıp ilçe seçim kurullarına teslim edilmesine kadar sandık kurullarına eşlik edecek ve merkeze sürekli bilgi verecek. Merkezde bekleyen ekipler sandık takip sisteminden "Sandıklar teslim edildi" girişi yapacak. Sistem, ilçe seçim kuruluna teslim edilen sandıkları yeşil renkte gösterecek. Teslim edilmeyen sandıkların takibi, daha kolay olacak.

40 ÇEVİK KUVVET, 1 TOMA

Güvenlik birimleri sandıkların çevresindeki güvenliği de sağlayacak. Ancak güvenlik birimleri sandıklara 15 metreden fazla yaklaşamayacak. Sandık başkanlarının talep etmesi halinde ancak sandık çevresindeki şüphelilere müdahale edilebilecek. Yol güzergâhlarının sandıklar için güvenli olmaması halinde sandıklar helikopterlerle ilçe seçim kurullarına taşınacak. İlçe seçim kurullarında, oy torbalarının çalınmasını önlemek üzere 100 emniyet personeli, 40 Çevik Kuvvet ve 1 TOMA oyları koruyacak. İlçe seçim kurullarında toplumsal olay veya provokatif eylem olması halinde bu durum hakkında merkeze bilgi verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler