Emniyet güçleri akıllarını başlarına alsınlar

BDP'li Milletvekili İbrahim Binici, "Emniyet güçleri akıllarını başlarına alsınlar. Gerekirse bomba olur, vücutlarında patlarım. Yeter artık." dedi.Binici, cezaevlerinde siyasi tutukluların başlattığı sözde açlık grevlerine destek vermek amacı ile Suruç B

Emniyet güçleri akıllarını başlarına alsınlar

BDP'li Milletvekili İbrahim Binici, "Emniyet güçleri akıllarını başlarına alsınlar. Gerekirse bomba olur, vücutlarında patlarım. Yeter artık." dedi.

Binici, cezaevlerinde siyasi tutukluların başlattığı sözde açlık grevlerine destek vermek amacı ile Suruç BDP ilçe teşkilatı binası önünde basın açıklaması yaptı. 
 
Emniyet güçlerinin ilçede aldığı geniş güvenlik önlemlerini eleştiren Binici, "Suruç' ta örgütlü 3 siyasi parti vardır. Ben 50 bin oyla seçilmiş bir parlamenterim. Neden sadece bizim partimizin önü kapatılıyor? Ama ne yazık ki 12 Eylül faşizmini aratacak kadar aşağılanmış bu sistemi lanetliyorum. Emniyet güçleri akıllarını başlarına alsınlar. Gerekirse bomba olur, onların vücutlarında ben patlarım. Yeter artık." şeklinde konuştu. 
 
61 gündür arkadaşlarının bedenlerini ölüme yatırdığını hatırlatan Binici, ancak hükümetin bunları görmezden geldiğini iddia etti. 
 
Cezaevlerinde başlatılan açlık grevinde bir tek kişi dahi ölürse bunun sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve bölge milletvekilleri olacağını kaydeden Binici, "Bu ölümlerden hükümet sorumlu tutulacaktır. Gün direnme günüdür. İçeride on binlerce arkadaşımız ölüm döşeklerindeyken dışarıda bizim rahat gezmemiz söz konusu değildir.
 
Başta biz seçilmişler olmak üzere tüm partililer ve milyonlarca üyelerimiz hep birlikte bedenlerimizi açlık grevine ve ölüm orucuna yatırırız." diye konuştu. 
 
Açlık grevlerine destek için bu geceden itibaren Türkiye genelindeki bütün illerde saat 19:00' dan itibaren geceden sabaha kadar ışıkların söndürüleceğini vurgulayan Binici, "Herkes balkon ve pencerelerine; hayatlar kararmasın insanlar ölmesin diye birer mum yakacaklardır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset