Eminimki merhume Kılıçdaroğlu...

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. Yakışır mı anamuhalefet partisine ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum'' dedi.Seçim

Eminimki merhume Kılıçdaroğlu...

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. Yakışır mı anamuhalefet partisine ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum'' dedi.

Seçim çalışmaları için Samsun'da bulunan Kılıç, beraberindeki milletvekilleri ve milletvekili adayları ile Vezirköprü ilçesinde partisinin Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsun mitingindeki ezanla ilgili sözlerine işaret ederek, şunları söyledi:

''Hani Kılıçdaroğlu Samsun mitinginde diyor ya ''bu ülkede ezan rahat bir şekilde okunuyorsa CHP olduğu için okunuyor'. Hayır, ben de ona Vezirköprü'den sesleniyorum. Vezirler diyarı Vezirköprü'de 700-800 senedir, ecdat yadigarı camilerimiz var olduğu günden beri bu coğrafyada ezanı Muhammedi susmamıştır, susmayacaktır da. Öyle 'biz olmazsak ezan özgür olmaz' numarasını bu millete çekmeyeceksin. Millet, ezanın nasıl okunduğunu, hangi dönemde niye okunmadığını, çok iyi biliyor.''

Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak mitinginde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini kınayan Kılıç, ''CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. En son anamuhalefetin liderini dün televizyonlarda dinlediniz, sinirleri bozulmuş, kimyası bozulmuş, kimyası bozulunca da ağzını bozmuş. Yakışır mı anamuhalefet partisine ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum. Bal küpünden bal sızar, sirke küpünden sirke sızar, zehir küpünden zehir sızar. Anamuhalefet liderinin Zonguldak'ta sarf ettiği cümleler zehirdir. Zehir küpünden sızan zehirdir. İçinde ne varsa dışarıya onu yansıtıyor, içinde ne varsa dışarıya sızıyor ama halkımız çok iyi biliyor ki keskin sirke küpüne zarar. Bunun zararını kendisi görecek, bunun bedelini kendisi ödeyecek. Ağız bozmak, küfretmek neymiş, 12 Haziran'da milletimizden şamarı yediği zaman o içindeki zehrin faturasını ödemeye mecbur kalacak'' diye konuştu.

''ÖNCE ATATÜRK'E LAYIK OLACAKSIN''

Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun mitinglerine Samsun'dan başladığına işaret ederek, ''Samsun'a gelmiş Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olmakla iftihar ediyor. 'Atatürk Samsun'dan başlamıştı, o yüzden ben de Samsun'dan başladım' diyor. Atatürk'ün koltuğuna oturmakla Atatürk'e layık olunmaz. Atatürk'ün başladığı yerden başlamakla, Atatürk'ün başardığını başarmak mümkün olmaz. Önce Atatürk'e layık olacaksın. Küfretmeyeceksin, adam olacaksın, ahlaklı olacaksın, ağzını bozmayacaksın, ağzını bozuyorsan da bu milletin gönül tahtına yerleşen Recep Tayyip Erdoğan'a saldırmayacaksın'' dedi.

''ERDOĞAN'IN SIRTI YERE GELMİYOR''

MHP ve CHP'nin saldırgan bir tavır içinde olduğunu ifade eden Kılıç, ''MHP'nin ve CHP'nin bu saldırgan, bu küfürbaz, bu hakaretler yağdıran tavrına rağmen milletin, iktidara sahip çıkacağına inanıyorum. Çıldırıyorlar, sinirleri bozuluyor, kimyaları, ahlakları bozuluyor çünkü 6 seçimdir Recep Tayyip Erdoğan'ın sırtı yere gelmiyor'' dedi.

Seçime yaklaşıldığı günlerde yapılan anketlere değinen Kılıç, şöyle devam etti:

''Görüyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan, yine milletin desteğini arkasına aldı, yine milletle beraber yürüyüşüne devam ediyor, yine yenilmeyecek, bileği bükülmeyecek, yine sırtı mindere yapışmayacak. İşte bu nedenle hakaretlere, küfürlere, iftiralara, çirkinliklere devam ediyorlar. İçlerindeki zehiri dışarıya atıyorlar, dışarıya saçıyorlar.''

Kılıç, AK Parti Vezirköprü Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışının ardından beraberindekilerle Havza ilçesine hareket etti.

ÇELİK'TEN KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak mitinginde söylediği sözlerle ilgili olarak, "Senin annen Yemiş Kılıçdaroğlu bizim annemizdir. Biz ona dil uzatmayız" dedi.

Hüseyin Çelik katıldığı bir törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmayla ilgili Gaziantep'te değerlendirmede bulundu.

Hüseyin Çelik, "dün Zonguldak'ta talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldık. Ben televizyonda izlerken adeta iliklerime kadar dondum. CHP Genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüden sayın Başbakan'a sesleniyor ve sayın başbakan'ın muhtereme annesine dil uzatıyor annesine küfrediyor. Bir yere geliyor ve kendisini tutuyor. Yaptığı gafın farkına varıyor. Mitingden sonra gazeteciler diyor ki, "Ne diyecektiniz? diyor ki, "Ben daha ağır bir ifade kullanacaktım ama durdum" diyor. Ben buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum; Sayın Kemal Kılçdaroğlu'na da sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, senin annen merhume Yemiş Kılıçdaroğlu bizim annemizdir biz ona dil uzatmayız. Biz anneliğin ne olduğunu bilen insanlarız. Biz kadınımızın ne olduğunu bilen insanlarız. Biz kadına saygı duyarız. Biz annelere saygı duyarız hele hele yaşanı başını almış bir annemizin elini günde üç kez öperiz. Bu anne Kemal Kılçdaroğlu'nun annesi de olsa ona saygıda asla kusur etmeyiz" dedi.

Çelik, "Ben eminim ki, merhume Yemiş Kılıçdaroğlu böyle bir evladı olduğu için mezarında muazzep olmuştur. Böyle bir evladın sahibi olduğu için ızdırap çekmiştir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu kınadığını ifade eden Çelik, "Tek kelimeyle sayın Kılıçdaroğlu'nu dünkü tavrından, kullandığı bu ifadelerden, ağzıma almaya terbiyemin müsaade etmediği bu ifadelerinden bu küfürlerinden dolayı millete şikayet ediyorum ve bu tavrını kınıyorum. Umarım bu ilk ve son olur" diye konuştu.

Törenden sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik, geçtiğimiz günlerde otomobili kundaklanan ODTÜ Öğrenci Temsilcisi Ahmet Kerem Güler ile ilgili bir soruya, "Özgürlükten ve demokrasiden söz eden insanlar eğer özgürlük ve demokrasiyi sadece kendileri için istiyorsa kendileri gibi düşünmeyen insanlara hayat hakkı tanımıyorsa bunun adı özgürlük değil talep ettikleri şey de özgürlük değildir. Sadece lafla barış, demokrasi demek kesinlikle kimseyi tatmin etmez. Bununla ancak kendi kendinizi kandırırsınız. Sabah akşam barış şarkıları çalacaksınız, ondan sonra kendi üniversitesinde öğrencilerin çoğunluğunun oyuyla seçilen öğrenci konseyi başkanının arabasını yakacaksınız. Bu zihniyeti tavrı lanetliyorum. Umut ediyorum ki bunun failleri en kısa zamanda yakalanır" ifadelerini kullandı.

YGS ve ALES ilgili bir soruyu da yanıtlayan Çelik şunları söyledi:

"Mesele yargıya intikal etmiş bir meseledir. İdari ve adli soruşturma yapılmaktadır. Orada çıkan sonuca göre elbette gereği neyse yapılacaktır. Bu şifrenin varlığı herkes tarafından bilinen bir olaydır. Bu ÖSYM kurulduğundan beri algoritmanın ne olduğunu bilen insanlar optik okuyucular tarafından bu kağıtların değerlendirilmesi için şifre verilir zaten. Hepinizin bankamatik kartlarının şifresi var. Sizin şifrenizin var olması ayrı bir olaydır, ama şifrenizin başkaları tarafından bilinmesi ayrı bir olaydır. Ha şifre vardır ama eğer bu şifre birileri tarafından öğrenilmiş ve haksız rekabete yol açılmışsa bu kabul edilebilir bir şey değildir ve nitekim ÖSYM başından beri böyle bir şey olmadığını söylüyor. Hep birlikte görelim. Savcı meseleye el koymuştur. Bir tek insanımızın bile haksızlığa uğramasına hükümetimiz tahammül etmez. Varsa bir yanlışlık o yanlışlık Bağdat'tan döner. Şifre vardırdan yola çıkarak buraya şaibe bulaşmış burada yolsuzluk var demek burada kopya var demek doğru değildir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler