Emine Erdoğan uyardı!

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kupa terapisi ya da diğer geleneksel yöntemlerin mutlaka ehliyetli eller tarafından mutlaka uygulanmasını istedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ''kupa terapisi'' ya da diğer geleneksel yöntemleri

Emine Erdoğan uyardı!

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kupa terapisi ya da diğer geleneksel yöntemlerin mutlaka ehliyetli eller tarafından mutlaka uygulanmasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ''kupa terapisi'' ya da diğer geleneksel yöntemlerin mutlaka ehliyetli ve liyakatli eller tarafından uygulanmasına azami derece özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, ''İnsanların zaaflarından birilerinin yararlanması ihtimali olan bu yöntemlerin uygulanmasında suistimale asla müsaade edilmemelidir'' dedi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ''1. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu''nun açılışında konuşan Erdoğan, 5 bin yıldır bilinen, insanlığın beden ve ruh sağlığıyla ilgili bir konunun geniş katılımlı bilimsel sempozyumla ele alınmasının bilim dünyasına da yeni ufuklar açacağını söyledi. Erdoğan, İngiltere'den Filistin'e, Suudi Arabistan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Yunanistan'dan Hindistan'a ve Türkiye'ye kadar bilim insanlarının bu özel alandaki bilgi ve tecrübelerini Türkiye'de paylaşacak olmalarından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

AVRUPA'YA MERHAMET ELİ

Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bildiğiniz gibi Türkiye, son 9 yılda modern tıp alanında ve sağlık hizmetlerinin geniş halk kitlelerine erişiminde çok büyük devrimler gerçekleştirmiştir. Sağlık alanındaki yatırımlar ve sağlık hizmeti almak isteyen bütün vatandaşların kolayca hizmet almasını sağlayan reformlar, ülkemizde sosyal devlet ilkesini büyük ölçüde hayata geçirmiş, devletle toplum arasındaki ilişkilerde sağlıklı ve güvenli bir zemine kavuşturmuştur. Sağlık alanında büyük reform ve gelişmeler, komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden sağlık hizmeti almak, teşhis ve tedavi olmak isteyen insanları da ülkemize yöneltmiştir.

Bu dönemde bizi en çok memnun eden gelişme ise doktorlarımızın, kamu ve özel sektörümüzün, sivil organizasyonlarımızın sağlık hizmetlerine muhtaç olan Avrupa ülkelerindeki yoksul insanlara tedavi ve merhamet ellerini uzatmalarıdır. Bu hayırlı gelişmeden büyük memnuniyet duyuyorum. Bu fedakarlığı gösteren doktor, hemşirelere ve sivil toplum kuruluşlarına takdir ve şükranlarımı sunuyorum. Zira bugünkü dünyada adalet, merhamet dayanışma ve bilginin paylaşımına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz.''

Erdoğan, sempozyumda evrensel bilimi kullanan uzmanların, ''kupa terapisi'' ile ilgili bilgi birikim ve tecrübelerini paylaşacaklarını belirterek, ''Kupa terapisi, sadece modern dünyanın, insanın ruh ve beden sağlığı ile ilgisi açısından değil, insanlığın ortak kültürel mirasından bir unsurun da ele alınıp tartışılması açısından da önemlidir'' dedi. Kupa terapisine kendisinin özel bir ilgi duyduğunu belirten Erdoğan, dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarınca konunun tartışılmasını, kendi adına da bir kazanç olarak gördüğünü söyledi. 

''YENİ YAŞAMA BİÇİMLERİ, İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ SORUNLARA YOL AÇIYOR''

Emine Erdoğan, modern dünyada yeni yaşama biçimlerinin, insan sağlığı açısından önemli sorunlara yol açtığını, kendisinin de insan sağlığına özen gösteren herkes gibi bunu gördüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Modern tıbbın kabul edilmiş imkanlarının yanı sıra kadim kültürlerin binlerce yıllık yöntemlerinin de ruh ve beden sağlımız için yol gösterici olabileceğini düşünüyorum. Keza, sağlıklı yaşamak için insanlığın binlerce yıllık tecrübe ve arayışlarına sırtımızı dönemeyeceğimiz zaten bilinen bir gerçek. Bilim insanlarının modern tıbbın verilerini de esas alarak bizi bu konuda aydınlatmaları, hepimiz için faydalı olacaktır. Kupa terapisi ya da diğer geleneksel yöntemlerin mutlaka ehliyetli ve liyakatli eller tarafından uygulanmasına azami derecede özen gösterilmelidir. İnsanların zaaflarından, birilerinin yararlanması ihtimali olan bu yöntemlerin uygulanmasında, suistimale asla müsaade edilmemelidir.''

Erdoğan, hayatın her alanında olduğu gibi insan sağlığıyla ilgili konularda denetim mekanizmalarının çok sıkı ve sağlam olması gereğinin hayati derecede önemli olduğunu ifade etti. Sempozyuma, Britanya Kupa Terapisi Topluluğu Genel Sekreteri Dr. Kaleem Ullah, Türkiye Kupa Terapisi NHI İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsünden Faruk Gunindi, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. NHI İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsü ve İngiltere'de faaliyet gösteren British Cuppung Society iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, pazar günü sona erecek. 

KUPA TERAPİSİ NEDİR?

Kupa terapisi, birçok rahatsızlığın iyileştirilmesinde ve tedavisinde kullanılan eski bir yöntem. Hastalıktan kurtulma veya sağlığı koruma amacıyla atık maddelerin yoğun olarak toplandığı belli noktalardaki tıkanıklık, kılcal damar ve ince damarlardan kirli kanın alınmasıyla tedavi gerçekleştiriliyor. Kupa terapisi, hemofili ve hipertansiyon gibi kan hastalıkları, artrit de dahil olmak üzere romatizmal hastalıklar, siyatik, baş ve bel ağrısı gibi genel fizik ve zihinsel hastalıkları iyileştirmek için kullanılıyor. Arapçada kupa terapisi, ''El Hicame'' olarak adlandırılıyor. El Hicame kelimesi, emmek, çekmek ve vücudun doğal haline döndürülmesi anlamında kullanılıyor. ''Şişe çekmek'', ''yaş kupa'', ''iğne ile kupa terapisi'' ve ''hareketli kupa terapisi'' olmak üzere 4 ayrı tedavi yöntemi bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset