Elazığ'da BDP binasına saldırı!

Diyarbakır'da 13 askerin teröristlerle girişilen çatışmada şehit düşmesi, bugün Elazığ'da gerginliğe neden oldu. İzzetpaşa Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası, Hozat Garajı karşısında bulunan BDP il binasının önüne gelen bir kişi, Türk Bayrağı açarak BD

Elazığ'da BDP binasına saldırı!

Diyarbakır'da 13 askerin teröristlerle girişilen çatışmada şehit düşmesi, bugün Elazığ'da gerginliğe neden oldu. İzzetpaşa Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası, Hozat Garajı karşısında bulunan BDP il binasının önüne gelen bir kişi, Türk Bayrağı açarak BDP'yi protesto etti. BDP il binasının balkonunda oturanlara da sözlü tartışmada bulunan protestocu, "Askerlerimiz sizin yüzünüzden şehit oldu, terk edin burayı" diye bağırdı.

BDP İL BAŞKANINI TEKMELEDİ

Emniyet güçleri İzzet Paşa Camii önünde güvenlik önlemi aldığı için, protestocu kişiye müdahalede geç kalındı. İl binasından çıkan BDP İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, protestocu kişiyle konuşmaya başladı. Konuşma devam ettiği sırada protestocu kişi, bir anda il başkanı Kılıçtepe'yi tekmeleyerek yere düşürdü. İl Başkanı Kılıçtepe'nin yere düşmesi üzerine çevrede bulunan diğer BDP'liler de protestocuya saldırdı.

Kargaşanın yaşandığını gören güvenlik güçleri, olay yerine gelerek protestocu kişiyi gözaltına aldı.

ÜLKÜCÜ- BDP'Lİ YUMRUKLAŞMASI

Daha sonra değişik noktalardan gelen ve aralarında ülkücülerin de bulunduğu bazı gruplar, BDP'lilere saldırmaya başladı. Polisin araya girerek önlemeye çalıştığı saldırıda, zaman zaman protestocu gruplar ile BDP'liler arasında yumruklaşmaya varan arbede yaşandı.

BDP BİNASI ETRAFINDA POLİS ÇEMBERİ

Polis kavgayı ayırarak bazı kişileri gözaltına aldı. Daha sonra İzzetpaşa Camii yönünden gelen yüzlerce kişi slogan atarak BDP'lilere saldırmak istedi. Ancak bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi, kalabalığı BDP il binasına yaklaştırmadı. Yaşanan sözlü tartışmalardan sonra polis, saldırgan grupları dağıttı. Grupların dağılmasının ardından çevik kuvvet polisi, BDP il binasının etrafından güvenlik çemberi oluşturdu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset