Eğer Vekil Olursam...

MHP Trabzon Milletvekili Aday adayı Dr. Hüseyin Örs "Down Sendromuna" dikkat çekti...Dünya'da 6 milyon, Türkiye'de 100 Bin Down sendromlu yaşadığına dikkat çeken Dr. Hüseyin Örs "Down sendromu aslında bir hastalık değildir. Genetik bir farklılıktır. Hücre

Eğer Vekil Olursam...

MHP Trabzon Milletvekili Aday adayı Dr. Hüseyin Örs "Down Sendromuna" dikkat çekti...

Dünya'da 6 milyon, Türkiye'de 100 Bin Down sendromlu yaşadığına dikkat çeken Dr. Hüseyin Örs "Down sendromu aslında bir hastalık değildir. Genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. Kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer almasıyla meydana gelir" dedi.

MHP Milletvekili aday adayı Dr. Örs açıklamasında "Eğer seçilirsem, Trabzon'a Down Sendromu Araştırma ve Uygulama Merkezi kurdurarak, sadece Trabzon'a değil bölgeye hizmet edecek insani bir projeyi hayata geçireceğim" dedi.

Örs açıklamasında kurulacak merkezde, hamilelik öncesi çalışmalar yapacak uzmanlar, perinatologlar, moleküler genetikçiler ve çocuk hekimlerinin çalışacağını söyleyerek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben aday adayıyım. Sıraya girerim girmem, seçilirim seçilmem. Bunlardan daha önemlisi bu merkezin Trabzon'a kazandırılmasıdır. Bu merkez döner sermayeden para kazanma amaçlı değil, anne babalarda dua, Cenab-ı Hak'tan rıza alma amaçlı olmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset