"Eğer Bakan Bayraktar isteseydi..."

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, lojistik merkezin Sürmene Çamburnu Tersane alanında kurulması konusunda Bakan Erdoğan Bayraktar ile Trabzon Milletvekilleri’ne sert eleştiriler yöneltti. Canalioğlu, “Bakan istese ve bu konuda ısrarcı olsaydı

"Eğer Bakan Bayraktar isteseydi..."

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, lojistik merkezin Sürmene Çamburnu Tersane alanında kurulması konusunda Bakan Erdoğan Bayraktar ile Trabzon Milletvekilleri’ne sert eleştiriler yöneltti. Canalioğlu, “Bakan istese ve bu konuda ısrarcı olsaydı lojistik merkez çoktan Sürmene Çamburnu’na kurulurdu” dedi.

'Hala Başbakan Karar Verecek’ Deniyor

Trabzon'da lojistik merkezin kurulması için en uygun yerin bulunduğunu ancak işin hala ağırdan alındığını kaydeden Canalioğlu, “Hala ‘Başbakan karar verecek’ deniyor. Herşeyi Başbakan’a bırakmak doğru değil. Trabzon zaten yeterli yatırımı alamadı. İstihdamın sağlanması noktasında yapılması gerekenler zaten hayata geçirilemedi” şeklinde konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu lojistik merkezin Sürmene Çamburnu Tersane alanına kurulması konusunda isteksiz davranan Bakan Erdoğan Bayraktar ile Trabzon milletvekillerine sert eleştirilerde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın gerçekten istemesi halinde lojistik merkezin çoktan Sürmene Çamburnu Tersanesi’nde kurularak Trabzon’a kazandırılmış olacağını ifade eden Canalioğlu, Trabzon milletvekillerinin de bu konuda çok isteksiz ve vurdumduymaz bir tavır sergilediklerini kaydetti.

MİLLETVEKİLLERİ ÇOK ETKİSİZ KALDI
Canalioğlu, “Bakan isteseydi ve bu konuda ısrarcı olsaydı lojistik merkez çoktan Sürmene Çamburnu’na kurulurdu. Demek ki bir yerlerde tıkanıklık var. Bunun aşılması lazım. Bakanı da ne şekilde etkiliyorlar bilemiyorum. Bu işle ilgili kurumların düşüncesini alarak bir an önce karar verilmelidir. İktidar partisinin Trabzon’daki milletvekilleri de bu konuda çok etkisiz kaldı. Olsa seslerini duyardık. Trabzon’u ilgilendiren hangi mevzu olursa olsun olumlu bir girişimleri yok. Toplumun vatandaşların taleplerini dinleyip bunları Ankara’ya taşıma gibi bir dertleri bulunmuyor. AKP’nin 3 milletvekillinin bu işe el atması gerekiyor. Ama ne yazık ki bu çabayı göremiyoruz. Sıfır çekiyorlar” ifadelerine yer verdi.

KAYBEDİLEN ZAMAN TELAFİ EDİLMELİ

Trabzon’a bir lojistik merkezin kurulmasının gerekliliğinin uzun bir süredir kent gündeminde bulunduğunu ifade eden Canalioğlu, “En uygun yer de bulundu. Ama hala iş ağırdan alınıyor. Hükümetin burayı gecikmeden değerlendirmesi gerekiyor. Sayın Bakanın bu konuya ağırlık vermesi şart. Hala başbakan karar verecek deniyor. Her şeyi Başbakana bırakmak çok doğru bir yaklaşım değil. Trabzon zaten yeterli yatırımı alamadı. İstihdamın sağlanması noktasında yapılması gerekenler hayata geçirilmedi. Kaybedilen zamanın telafisi edilmesi için hemen karar alınarak lojistik merkez Trabzon’a kurulmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset