Edirne Valisinden bilgi aldı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentteki sığınmacılar hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla bilgi verdiğini söyl

Edirne Valisinden bilgi aldı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentteki sığınmacılar hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla bilgi verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Edirne Belediyesi ve diğer kurumlarla müşterek çalışıldığı bilgisini verdiğini ifade eden Vali Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla arayarak Edirne'deki durum hakkında bilgiler aldı. Suriyeli sığınmacıların amacının Edirne'de kalmak olmadığını bir an önce Avrupa'nın değişik ülkelerine gitmek istediklerini ilettim. Burada kendilerinin her türlü barınma, yiyecek, sağlık ve diğer insani ihtiyaçlarının karşılandığını ve herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını ifade ettim" dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Suriyeli sığınmacıların Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye gelişlerinin yedinci gününde yaptığı açıklama, "Dün akşamdan bu yana bin 500 kadar sığınmacı istedikleri şehirlere gönderildi, şuanda gitmek isteyenlerde var, kayıtları yapılıyor. İstanbul'dan otobüsler çağırarak gönderiyoruz. Sığınmacıları göndermek için otobüs dahi bulmakta zorlanıyoruz. Bunlar zaten seslerini istedikleri anlamda duyurmuş oldular. Artık Edirne'de beklemelerine gerek kalmadı. Hem Yunanistan hem Bulgaristan sınırına takviye güçler yaptı. Sınırları aşmaları mümkün değil. İnanıyorum ki akşama kadar gidişler hızlanacak" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgi Kostov ise, 17 Eylül'de Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret ederek Türkiye'nin aldığı önlemlere Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un teşekkür ettiğini iletmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler