Ecevit'i betonla gömmek istediler

CHP'nin en tartışmalı adayı Sinan Aygün'ün eski Başbakanlardan Bülent Ecevit için "İşgöremez" dilekçesi verdiğinin ortaya çıkmasından sonra başlayan Ecevit polemiği büyüyor.  DSP lideri Masum Türker'in "Ecevit'e dil uzatanların dilini koparırız" sözlerini

Ecevit'i betonla gömmek istediler

CHP'nin en tartışmalı adayı Sinan Aygün'ün eski Başbakanlardan Bülent Ecevit için "İşgöremez" dilekçesi verdiğinin ortaya çıkmasından sonra başlayan Ecevit polemiği büyüyor.

 

DSP lideri Masum Türker'in "Ecevit'e dil uzatanların dilini koparırız" sözlerinin ardından eski DSP lideri Zeki Sezer de sert çıktı. Sezer, Ecevit'in başbakanlığı döneminde 'iş göremez raporu' için mahkemeye giden Sinan Aygün'ü bir grubun Ecevit'in yerine geçirmek istediğini iddia etti. Bunda Aygün'ün de rolünün olduğunu belirten Sezer, "Ecevit'i hayattayken üzerine beton döküp gömmek istediler" dedi.

 

Sezer, Ecevit'in başında bulunduğu hükümetin yıkılmasında 'iş göremez raporu' için mahkemeye başvuran Sinan Aygün'ün rolü olduğunu savundu. Sezer, Aygün'ün çürük raporu için mahkemeye gittiği tarihte bir grubu temsil eden bir kişinin Ecevit'e 'yerini Sinan Aygün'e bırakmalısın' dediğini belirtti.

 

Sezer, "Ecevit'i hayattayken ve başbakanken üzerine beton döküp gömmek istediler. Ecevit hükümetinin yıkılmasında Sinan Aygün'ün rolü vardır" diye konuştu.

 

Sezer, "Bu çağrıların yapılmasına rağmen Ecevit hükümeti devam ettirdi. İş çevreleri, askeri çevrelerden baskı vardı ancak çekilmedi. Esnaf eylemleri yapıldı Ecevit hükümetinin yıkılması için. Bu eylemlerin aktif destekleyicisi de ATO Başkanı Sinan Aygün'dü. Aygün, esnaf olaylarını organize ediyordu" dedi.

 

ECEVİT HÜKÜMETİNİN YIKILMASINDA AYGÜN'ÜN ROLÜ VAR

Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın Aygün ATO Başkanı, ben Ankara Milletvekili idim. Ecevit hükümetinin yıkılmasında Sinan Aygün'ün rolü vardır. İş göremez raporu verilmesi gerektiğini söyledi. Sinan Aygün bugünlerde öyle bir şey söylemek istemediğini açıklıyor ancak milleti enayi; âlemi kör zannetmektir bu. Ecevit'in üstüne beton atmak isteyenler vardı. Ecevit'e git diyenler vardı. Bunlar partiyi Sinan Aygün'e teslim et demişti.

 

Bir grubu temsil eden biri gelip bunları söylediğinde, Recai Birgün'ün de orada olduğunu sanıyorum. Bunu benden başka kimler biliyor bilmiyorum ama Ecevit bana bunu kendisi söyledi. Yapmadıklarını bırakmadılar. Bozuk ekonomiyi düzeltip, iyi adımlar atan Ecevit hükümetine yapmadıkları kalmadı. Bunları tarih yazacak."

 

BÜLENT ECEVİT ANLATMIŞ

Zeki Sezer, Ecevit ile parti genel merkezinde genel başkan odasında yaptıkları bir görüşmede ATO Başkanı Sinan Aygün ile ilgili olarak kendisine yapılan baskıyı bizzat anlattığını dile getirdi. Sezer, "2004 yılıydı sanırım. Genel başkanlık odasında Sayın Ecevit bana, 'Benim çekilmemi istiyorlar, yerime de Sinan Aygün'ün geçmesini istiyorlar' demişti. Kendisi bu telkinlere tepki gösterdiğini belirtmiş ve 'Bizim parti işlerimize, iç işlerimize neden karışıyorlar? Buna hakları yok' demişti. Ecevit, Aygün'ün partinin başına geçmesini uygun bulmadı. Baskıya, dayatmaya Ecevit her dönemde karşı çıkmıştır" diye konuştu.

 

AYGÜN DOĞRU SÖYLEMİYOR

Sezer, Aygün'ün, Ecevit'in misyonuna sahip çıktığını dile getiren CHP'den aday olmasını çok doğru bulmadığını kaydederek, "Ecevit ile ilgili hakarete varan sözler söylüyordu. Aygün, 'Ecevit'ten helallik aldım' diyor. Birilerinin araya girmesiyle olan bir şey belki ama ben buna inanmıyorum. Eğer öyle olsaydı, en başta koltuğunu ona bırakırdı. Aygün doğru söylemiyor" dedi.

 

YAZARKASA EYLEMCİSİNE SAHİP ÇIKTI

Yazarkasa eyleminin ardından Siteler esnafının yürüyüşünü ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de içinde bulunduğu bir grup düzenlemişti. Aynı zamanda eylem yapan çayocağı işletmecisi Ahmet Çakmak'a, ATO Başkanı Sinan Aygün, 6 milyar liralık borcunu ödeme sözü vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset