''Dünyanın çehresi değişir''

  Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''İslam ülkeleri bir zincirin halkaları gibi olsalar emin olun dünyanın çehresi değişir'' dedi.      Kamalak, Saadet Partisi Trabzon il divan toplantısında yaptığı konuşmada, ramazan ayında yapılan ibadetler

''Dünyanın çehresi değişir''

 

 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''İslam ülkeleri bir zincirin halkaları gibi olsalar emin olun dünyanın çehresi değişir'' dedi. 

     Kamalak, Saadet Partisi Trabzon il divan toplantısında yaptığı konuşmada, ramazan ayında yapılan ibadetlerin kabul olması temennisinde bulunarak, İslam alemi ve Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirtti. 

     İslam ülkelerinin zor durumda olduğunu ifade eden Kamalak, ''Nereden bir duman yükseliyorsa orası emin olun bir İslam coğrafyasıdır. Nereden bir feryat ve figan yükseliyorsa, emin olun Ayşe'lerin, Fatma'ların Zeynep'lerin çığlıklarıdır. Çünkü onların yükseldiği yer bir İslam ülkesidir. Bosna Hersek'tir, Libya'dır, Suriye'dir. Ama neresi olursa olsun şüphesiz bir İslam ülkesidir'' diye konuştu. 

     Kamalak, AK Parti iktidarının küresel emperyalizm ile işbirliğinde olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: 

     ''Batı ne diyorsa ona 'evet' diyor. Batının koymuş olduğu kuralları benimserken mecburen ilahi emirleri bir tarafa bırakmak zorunda kalıyor. Ben mevcut iktidar sahiplerinin zinaya hoşgörüyle bakacağını, domuz etini helal sayacaklarını asla zannetmiyorum. Ama ne yazık ki Batı böyle istediği için bunlar zinayı serbest bırakmışlardır. Domuzu kasaplık hayvan grubuna dahil edip, teşvik kredisi vermeyi mümkün etmişlerdir. 'Faiz bir dünya gerçeğidir' sözünü mevcut iktidar yöneticileri söylemiştir.'' 

     Dünya üzerinde yaklaşık 60 İslam ülkesi bulunduğunu, bu ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, şöyle konuştu: 

     ''Birlik ve beraberlik büyük bir güç sağlayacaktır. İslam ülkeleri bir zincirin halkaları gibi olsalar, emin olun dünyanın çehresi değişir. Ne yazık ki bu ülkeler şu anda parça parçadır. Her birinin hayret edilecek durumları var. Bu ordular ne işe yarar Allah aşkına, birbirini tehdit etmekten başka. ABD'den gelecek bir tehdide karşı koyabilecekler mi- Peki niçin besleniyor bu ordular, birbirlerine karşı- Biz mili görüş olarak diyoruz ki gelin bir olalım. İmkanlarımızı, güçlerimizi birbirimize karşı değil, birbirimizin lehine kullanalım.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler