"Doğumdan emekliye kadar"

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu, partisinin Adana'da düzenlediği mitingde, 1 Kasım seçimleri için vatandaşlardan destek isteyerek, "Tek başına, iş başına" dedi.

"Doğumdan emekliye kadar"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki her bir gencin ağabeyi, babası, amcası, dayısı olduğunu vurgulayıp, onları hem konut anlamında hem de izdivaç anlamında "evlendireceğini" belirterek, çeyiz hesaplarına yüzde 20, konut kredisi hesaplarında da yüzde 25'lik peşinatın yüzde 15'ine kadar destek vereceklerini açıkladı. Başbakan Davutoğlu, öğrencilere ücretsiz internet, harç ücretsiz pasaport ve indirimli uçak bileti müjdesi de verdi.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu, partisinin Adana'da düzenlediği mitingde, 1 Kasım seçimleri için vatandaşlardan destek isteyerek, "Tek başına, iş başına" dedi.

Türkiye'de yönetimi devraldıkları günden bu yana büyük hizmetler yaptıklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, geçmişteki yönetimlerin sadece koltuklarını düşündüğünü söyledi. Eski Türkiye'yi geri getirmek isteyenlerin muradına eremeyeceklerini söyleyen Davutoğlu, bir yandan terörle mücadele ederken diğer yandan ülkeye dev eserler kazandırmaya devam ettiklerini vurguladı ve KKTC'ye aktarılan su projesinden bahsetti. Geçtiğimiz günlerde uzaya Türksat 4B uydusunun fırlatıldığını anımsatan Davutoğlu, böylece internetin daha ucuzlayacağına işaret etti. Davutoğlu, Dünya'nın en büyük havalimanı olacak İstanbul 3. Havalimanı'nı da anlatarak, "Her şeyin birincisi, en iyisi bize yakışır" diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN KUDRETİNİ DOĞUMDAN EMEKLİLİĞE KADAR HİSSEDECEKSİNİZ"

Türkiye'nin dev atılımlarını sıralayan Davutoğlu, milli savaş helikopteri, uzun menzilli roket hamleleri, uzay çalışmalarını değerlendirerek 1 Kasım'dan sonra milli gemi, denizaltı, tank, otomobil çalışmalarının hızlanacağını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kudretini herkesin doğumdan, emekliliğe kadar hissedeceğini anlatan Davutoğlu, tüm belediyelere kreş açma zorunluluğu getireceklerini ve böylece çalışan annelerin rahatlayacağını dile getirdi. Öğrencilere vaatlerini anlatan Başbakan Davutoğlu, ücretsiz kütüphane ve müze kartları verileceğini, YÖK'e geçiş sınavlarının sayılarının artırılacağını ve liseden mezun olan her öğrencinin bir spor alanında lisans alacak kadar veya bir enstrüman kullanabilecek kadar uzmanlaşabileceği eğitimler vereceklerini söyledi. Üniversitedeki gençlere yurt imkanı da sağlayacaklarını anlatan Davutoğlu, öğrencilere dünyada ilk defa ücretsiz internet hizmeti vereceklerini müjdeledi. Öğrencilere müjdelerini anlatmaya devam eden Davutoğlu, yarı zamanlı çalışmak isteyen öğrencilerin burslarının kesilmeyeceğini, yurt dışına çıkmak isteyenlerden harç parası alınmayacağını ve Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarında yurt dışına yüzde 25, yurt içine ise yüzde 20 indirim sağlayacaklarını ifade etti.

"HAYIRSIZ BAHÇELİ DİYOR GENÇLER, HAKLISINIZ"

Türkiye'ye kim savaş açar, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışırsa hepsini kahredeceklerinin altını çizen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İster DAEŞ, ister PKK, ister DHKP-C, aziz ülkemin güzel insanlarına saldıran kim olursa en kudretli yumruğumuzla onlara hadlerini bildireceğiz. Ankara saldırısında o hainler saldırdı ya, ondan sonra ülkeye karamsarlık hakim olsun diye karanlık odaklar felaket tellallığı yaptı. Biz meydanlara mertçe çıktık diğerleri çekildi. Bu paralel çeteyle irtibatlı bir Twitter hesabı, "Meydanlarda bombalar patlayacak" diye sizleri, bizleri korkutmaya çalıştı. Biz onlardan korkar mıyız? Meydanları bırakır mıyız? 7 Haziran'dan sonra gelin hükümet kuralım, destek verelim dedik, hayır dediler. "Hayırsız Bahçeli" diyor gençler, haklısınız. Önceliğimiz hiçbir zaman partimizin menfaatleri olmadı. "Milletimizin verdiği ödevi yapmamak olmaz" dedik, tüm partilerin kapısını tek tek çaldık" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hem Başbakan, hem baba, hem amca, hem bir ağabey, bir dayı olarak konuşayım" dedi ve vaatlerini şöyle anlattı:

"Okulu bitirip çalışma hayatına başlayan her gencimiz, yanında annesi ve babası kadar bizi görecek. İş arayan kardeşim eğer bir işbaşı eğitim programına katılırsa, bir yerde iş bulursa 1 yıllık maaşını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Projesi olan gençlerimiz "Ahmet Amca'nın, Başbakan'ın sözüyle bu projeyi sunuyorum" derseniz devletin helal kaynaklarından 50 bin TL'lik sermayeyi biz veriyoruz. Geri ödeme yok. 50 bin TL yetmiyorsa üzerine 100 bin lira faizsiz kredi veriyoruz. Sırada evlilik var. "Eğer anne babanız aracılık edemezse bana başvurun" dedim diye hemen üstlerine alınmışlar. Yahu biz her gencimizi kendi kızımız, oğlumuz gibi görürüz. Evlenmek güzel bir şey olunca biz aracılık edince niye rahatsız oluyorlar? Onlar gençleri anlamazlar, yürekleriyle bakmazlar, onlar gençleri dağa, ölüme gönderirler. Biz ise gençlere gelecek veririz. Anne babanız sizin için bir çeyiz hesabı açtırmışsa, o hesapta biriken miktardan yüzde 20 de biz veriyoruz. Yani anne babanız bir hesaba 100 bin lira evlilik için biriktirdiyse 20 bin de biz veriyoruz. Her evde bu devletin verdiği ya bir buzdolabı, çamaşır makinası ya da başka bir şey olacak. Evlendikten sonra ev almak gerekiyor bir de değil mi. Dünyada mekan, ahirette iman. O zaman da ilk kez ev almak için biriktirilen her hesaptan yüzde 25 peşinatının 15'ini devlet olarak biz vereceğiz. Sizi kendi ananız babanız gibi düşünen Başbakanınıza AK Parti kadrolarına destek vermeye hazır mısınız?"

"AHMET HOCA BİZİ EVLENDİRİYOR" SLOGANLARI

Bu sırada partilileri tarafından "Ahmet hoca bizi evlendiriyor" sloganı atılması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Hem izdivaç anlamında evlendiriyoruz hem konut anlamında "ev'lendiriyoruz. Benim gencim hiçbir yerde başı eğik olmasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler