Doğu Perinçek Trabzon'da

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Türk bayrağıyla miting yapan tek parti olduklarını belirterek, “Mitingden yarım saat sonra bir bakıyoruz internette, istifa etmiş birinci sıra adayımız ve HDP’ye geçmiş. Öğreniyoru

Doğu Perinçek Trabzon'da

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Türk bayrağıyla miting yapan tek parti olduklarını belirterek, “Mitingden yarım saat sonra bir bakıyoruz internette, istifa etmiş birinci sıra adayımız ve HDP’ye geçmiş. Öğreniyoruz ki; zorla silah zoruyla istifa ettiriliyor” dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Perinçek, Amerika'nın planını bozduklarını kaydederek, “Dün Hakkari’mizin Yüksekova’sında Türk bayrağıyla miting yapan tek partiyiz. Amerikan planını bozduk. Amerikan planına göre Güneydoğu illerinde Türk bayrağı yasak. AKP’ye göre de yasak. PKK zaten Türk bayrağına düşman. Hepinize, milletimize çok acı vereceğini bildiğim dün yaşadığımız bir olayı aktararak başlayayım. Bir polis memuru, Yüksekova’da uçaktan indiğimizde bize, ‘Türk bayrağıyla miting yapacakmışsınız. Türk bayrağı açacakmışsınız. Emniyettin izin aldınız mı?’ dedi. Türk milletinin huzurunda bütün kamuoyuna açıklıyorum. Polis bize soruyor, ‘Türk bayrağı açmak için emniyetten izin aldınız mı?’ Bu bir Yüksekova olgusu. Orada Vatan Partisi Türk bayrağıyla miting yapan tek partidir. Edirne, Trabzon, Artvin, Tekirdağ bizim için neyse Yüksekova da odur. Ama bir yasağı, Amerikan yasağını çiğnediğimiz için boğuşa boğuşa o mitingi yapabildik. Sonuçları da son derece tarihi önemdedir” dedi.

“SİLAHLA TEHDİT EDEREK, MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZI İSTİFA ETTİRDİLER”

PKK’yı meclise Amerika’nın taşıdığını iddia eden Perinçek, “Mitingden sonra Hakkari 1. sıra adayımız Namık Ereli kardeşimizi, silahla tehdit ederek, zorbalıkla, bizim haberimiz yok. Mitingden yarım saat sonra bir bakıyoruz internette, istifa etmiş birinci sıra adayımız ve HDP’ye geçmiş. Öğreniyoruz ki; zorla silah zoruyla istifa ettiriliyor. Zaten bize 15-20 gündür aktarıyordu; ‘PKK’lılar beni tehdit ediyor. Halk mahkemesinde seni yargılayacağız. Kurşuna dizileceksin. Ailen burada barınamayacak, istifa et diye tehdit ediyorlar’ diyordu. Eşkiyayı, silahla tehdit yapan, silah kullanan teröristi nasıl meclise sokacaksınız? HDP’yi el birliğiyle kucaklayarak sistemin merkezine oturtmak isteyenleri protesto ediyorum. Terör örgütünü siyasetin merkezine oturtuyorsunuz. Amerikan planı bu olduğu için. PKK’yı meclise Amerika taşıyor” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN MİLLETİMİZİ UYARIYORUM; HDP’YE VERİLEN OYLAR TERÖRE VERİLEN OYLARDIR”

HDP’ye verilen oyların teröre verilen oylar olduğunu ifade eden Perinçek, “Amerika önümüzde kurulacak hükümetin Türk milletini Anayasa’dan çıkarması için, özerkliğin gelmesi için, Kemal Derviş’in borçlanma ekonomisinin gaddarca sürdürülmesi için PKK’yı meclise sokuyor. Kurulacak AKP-CHP hükümetini desteklemekte de PKK’ya özel görev veriyor. Kimi meclise sokuyorsunuz? Bazı gafil aydınlarımıza soruyorum. Çarşıları, dükkanları yakanı, haraç toplayanı, yol keseni. Kimi meclise sokuyorsunuz? Atatürk’ün heykelini tekmeleyeni, bayrak yakanı. Bu nasıl oluyor? Bir terör örgütü Amerika merkezli sistem tarafından siyasetin merkezine oturtuluyor. Hükümet kurulmada anahtar roller verilmek isteniyor. Bütün milletimizi uyarıyorum. HDP’ye verilen oylar teröre verilen oylardır. Bir tanesi dün yaşandı” şeklinde konuştu.

11354883_10153423564908120_1737029041_n.jpg



“SÜREKLİ ZORLA KARŞILAŞTIK”

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki mitingde hep zorluklarla karşılaştıklarını kaydeden Perinçek, “Böyle seçim olur mu? Tabancayı dayayacaksın şakağına, ‘istifa et’ diyeceksin. Kaldı ki o istifa geçersiz. Biliyorsunuz, listeler kesinleştikten sonra ölüm dışında listelerde değişiklik olmuyor. İstifa geçersiz. Ama olsun. Propaganda yapılacak, reklam yapılacak. Türk bayrağı dalgalandı ya Yüksekova’da. Onu nasıl silecekler. Beceremediler, önleyemediler. Zor yalnız PKK’nın gelip bizim adayımıza silah dayatması değil. Sürekli zorla karşılaştık. Miting yerimiz top sahasıydı. Şehrin içinde, kenarında olan top sahasıydı. Birden miting günü bize tebligat. Resmi olan, Kaymakamlık tarafından ilan edilmiş olan miting yeri şehrin 7 kilometre uzağında stadyuma alındı. Stadyumdan, miting yaptığımız yerden tek bir ev gözükmüyor. Şehrin tamamen dışında. İnsanlar gelmesin diye. O da yetmedi. Barikatlar çekildi polis tarafından stadyuma giden yola. Kimse katılmasın diye. Güvenlik bu. Yüksekova Kaymakamlığı da, ‘mitinge katılımı önleyelim, güvenlik içinde miting olur’ düşüncesinde. Uçaklarımızı kaldırtmadılar. AK Parti hükümeti bir yandan, PKK bir yandan. Üç uçak tuttuk. Edirne, İstanbul, İzmir, Ankara Yüksekova ile kucaklaşsın. Edirne-Yüksekova kucaklaşıyor dedik adına. Uçaklarımızı tuttuk, THY ile anlaşmalar yaptık. Mitinge iki gün kala anlaşmalar iptal. Başka havayolundan uçak tutuyorsunuz, ‘inemez’ diyor. Sonra, ‘164 kişilik uçak olmaz’ diyor. 104 kişilik tutuyorsunuz, o da olmaz diyor. THY’nin 164 kişilik uçağı iniyor. Sonuç itibarıyla Van üzerinden, hatta bazı arkadaşlarımız İran üzerinden... Çok az sayıda arkadaşımız oraya ulaşabildi. Ama biz dediğimizi yaptık. Hükümetin engellerine, PKK’nin şiddetine, tehdidine göğüs gererek Yüksekova’da Türk bayrağı altında mitingimizi yaptık. Bu da milletimize armağan olsun” diye konuştu.

“BİR SİLAHLI, BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ ŞİMDİ MECLİSE SOKULMAK İSTENİYOR”
Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye bu koşullarda seçime gitmektedir ve bir silahlı, bölücü terör örgütü şimdi meclise sokulmak isteniyor. PKK’nın meclise girmesi, yüzde 10 barajını aşırtılması, Türkiye’nin geleceği açısından birinci önemli tehdittir. Türkiye’nin karanlık iç çatışmalara gitmesi sürecinin başlangıcıdır. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Bazı aydınlarımız, kendine Atatürkçü ve vatansever diyen aydınlar ve sanatçılarımız, at gözlükleri takmışlar herhalde el birliğiyle; 'Ne yapalım da şu PKK’yı meclisin ortasına oturtalım, meclisi terör alanı haline getirelim' diyorlar.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler