Dışişleri Myanmar’daki skandala tepki

Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'da Müslüman Rohingalara oy kullandırılmaması ve çok sayıda Müslümanın adaylığının kabul edilmemesinin üzüntüyle karşılandığını açıkladı.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Myanmar'da Birlik Meclisi ve yerel yönetim (b

Dışişleri Myanmar’daki skandala tepki

Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'da Müslüman Rohingalara oy kullandırılmaması ve çok sayıda Müslümanın adaylığının kabul edilmemesinin üzüntüyle karşılandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Myanmar'da Birlik Meclisi ve yerel yönetim (bölge ve eyaletler) meclisleri için 8 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerin barışçıl bir ortamda gerçekleştirilmiş olmasının olumlu karşılandığı vurgulanarak, "Buna mukabil, seçimlerde Müslüman Rohingalara oy kullandırılmaması ve çok sayıda Müslümanın adaylığının kabul edilmemesi üzüntüyle karşılanmıştır. Temennimiz, kurulacak yeni hükümetin bu eksikliklerin giderilmesi yönünde adımlar atarak, demokratik kurumların ve kısıtlamasız temsiliyet dahil demokratik ilke ve uygulamaların güçlendirilmesini sağlamasıdır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset