Devlet IŞİD ve El Kaide'ye katılımı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, IŞİD ve El Kaide'ye katılımın ulaştığı boyutlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. CHP'li Kart, açıklamasında devletin IŞİD ve El Kaide'ye katılımı etkin bir şekilde engellemediğini savundu.Kart a

Devlet IŞİD ve El Kaide'ye katılımı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, IŞİD ve El Kaide'ye katılımın ulaştığı boyutlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. CHP'li Kart, açıklamasında devletin IŞİD ve El Kaide'ye katılımı etkin bir şekilde engellemediğini savundu.

Kart açıklamasında, "IŞİD, El Kaide ve benzeri örgütlere Türkiye'den katılım kontrol edilemez boyutlara ulaşmıştır. İdeolojik bağımlılık ve sair dinamiklerle gelişen bu katılımlara karşı, Devletin Kolluk Güçlerinin etkili bir şekilde müdahale etmedikleri ve engelleme çabası içine girmedikleri kaygıyla görülmektedir. Ulusal çıkarlarımız ve yurttaşlarımızın güvenliği adına, bu aşamada şimdiki hal daha öte bir değerlendirmeyi yapmıyoruz.

En son bir kamu görevlisinin, emniyet mensubunun 25 yaşındaki eşi, kocasının tepkisine ve engellemelerine rağmen ve kocasının yokluğunda; 4 yaşındaki kızıyla, 2 yaşındaki oğlunu yanına alarak, 4 Ocak tarihinde evden ayrılmış; Adıyaman-Gölbaşı'da otobüsten inmiş, binek otomobille Gaziantep'e devam etmiş; 4 Ocak gecesi Gaziantep'te kalmış, 04-05 Ocak sabahı saat 06.00-07.00 civarında Suriye'ye geçmiştir.

Emniyet mensubu olan eş ile karı-kocanın aileleri perişan ve çaresiz durumdadır. Kendi girişimleriyle çocuklara ve eşe ulaşmaya çalışmaktadırlar. Ancak kişisel çabaların yeterli olamayacağı açıktır. Bu sebeple, olay, bilgi edinme ve sair boyutlarıyla Sayın Başbakan'a iletilmiş olup; çocuklar E ile A'ya ulaşılması için, devletin tüm imkanlarıyla devreye girmesi için talepte bulunulmuştur. Olay düşündürücü olmanın ötesinde kaygı vericidir.

IŞİD ve El Kaide benzeri örgütlere katılım; artık 'ailelerin parçalanması ve çocukların-bebeklerin can güvenliklerinin' yok edilmesi boyutlarına ulaşmıştır. Halkımızın ve kamuoyunun bu gelişmelere karşı, daha da duyarlı ve dikkatli olmaları amacıyla, şimdiki hal bu bilgilendirmenin yapılmasında yarar görülmüştür. Bu vesileyle kamuoyu ve halkımızı duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyor; gelişmeleri takip etmeyi ve kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceğimizi saygıyla ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset