’Devlet hastanelerine para ödendiği’ iddiasına yalanlama

Sağlık Bakanlığı, hastaların aile hekimlerinin yanı sıra dilediği hastaneden randevu alarak dilediği doktora muayene olabildiğini, hastaların gerek randevu sürecinde, gerekse muayene, tedavi ve ilaca erişim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığını açıkladı.S

’Devlet hastanelerine para ödendiği’ iddiasına yalanlama

Sağlık Bakanlığı, hastaların aile hekimlerinin yanı sıra dilediği hastaneden randevu alarak dilediği doktora muayene olabildiğini, hastaların gerek randevu sürecinde, gerekse muayene, tedavi ve ilaca erişim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, medyada yer alan "her 3 vatandaştan birinin hastanelerde bıçak parası ya da erken randevu için para ödediği" iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Öncelikle tüm vatandaşlarımız Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmektedir. Vatandaşlarımız yasal düzenlemeler çerçevesinde sağlık hizmetlerimizde yakalanan kalite standartlarının sürdürülebilirliği için belirlenen katılım payı dışında hiçbir ödeme yapmamaktadırlar. 2003 yılında uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin önündeki tüm engeller kaldırılmıştır. Hastalarımız aile hekimlerinin yanı sıra dilediği hastaneden randevusunu alarak dilediği doktora muayene olabilmektedir. Hastalarımız, gerek randevu sürecinde, gerekse muayene, tedavi ve ilaca erişim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamamaktadır. Basında yer alan haberlerde kaynak olarak gösterilen söz konusu araştırmadaki Bakanlığımıza bağlı hastanelerle ilgili şikayetler hususunda tarafımıza yapılmış hiçbir müracaat bulunmamaktadır. Üniversite hastaneleriyle ilgili şikayetlerin ise konunun muhatabı olan merciler tarafından ayrıca değerlendirilmesi gerekmektedir" denildi.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) bu konuda herhangi bir şikayette bulunulmadığı belirtilen açıklamada, "Sağlık Bakanlığı olarak söz konusu araştırmadaki iddiaların takipçisi olacağımız bilinmelidir. Gerek SABİM üzerinden, gerekse diğer iletişim kanallarıyla bu ve benzeri şikâyetlerin ulaşması durumunda Bakanlığımız ilgili kurulları konuyu titizlikle araştıracak ve olası suistimallerle ilgili gerekli işlemler yapılacaktır" bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler