DEP'li vekil hastaneye kaldırıldı!

KCK ana davası kapsamında Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan, eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, dün öğle saatlerinde kalp rahatsızlığından dolayı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hatip Dicle’nin askerler nezaretin

DEP'li vekil hastaneye kaldırıldı!
KCK ana davası kapsamında Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan, eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, dün öğle saatlerinde kalp rahatsızlığından dolayı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hatip Dicle’nin askerler nezaretinde elleri önden kelepçeli olarak hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi.
 
Elleri kelepçeli poliklinikte sağlık kontrolünden geçirilip muayenesi yapılan Dicle, daha sonra askerler nezaretinde tekrar cezaevine gönderildi. KCK operasyonları sırasında Aralık 2009'da tutuklanan Hatip Dicle, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku'nun bağımsız adayı olarak cezaevinden milletvekili seçilmişti. Ancak hakkında kesinleşmiş hüküm olduğu gerekçesiyle AK Parti'nin itirazı sonucu milletvekilliği düşürülmüş ve yerine AK Parti listesinden Oya Eronat milletvekili olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset