Denktaş ne sayıkladı?

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ndeki yoğun bakım servisinde uyutulan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın solunum cihazına bağlanmadan önce, Rum liderler için, "Söyleyin onlara, burası bağımsız bir cumhuriyettir" dediği ve "Hristofyas" diye

Denktaş ne sayıkladı?

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ndeki yoğun bakım servisinde uyutulan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın solunum cihazına bağlanmadan önce, Rum liderler için, "Söyleyin onlara, burası bağımsız bir cumhuriyettir" dediği ve "Hristofyas" diye bağırdığı bildirildi.

Geceyi hastanede babasının yanında geçiren Denktaş'ın kızı Ender Vangöl, sağlık durumu ciddiyetini koruyan KKTC eski liderinin, solunum cihazına bağlanmadan önce yoğun bakımdaki anlarını Anadolu Ajansı ile paylaştı.

Kızıyla konuşmasında, eşi Aydın Denktaş'a olan sevgisini, evlatlarına bağlılığını dile getirerek, Rum tarafına mesaj gönderen Rauf Denktaş, Kıbrıs müzakerelerinden de bahsetti.

SİZLERİ KAYBETMEKTEN KORKUYORUM
Babasının sürekli yatmaktan dolayı ağrısı olduğunu, konuşarak durumunu izah etmeye çalıştığını anlatan Ender Vangöl, Denktaş'ın, nefes alamaz durumdayken bile eşi Aydın Denktaş için sürekli "Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar.." şarkısını söylediğini, kendisinin de şarkıya eşlik ettiğinde, "Sizleri kaybetmekten korkuyorum" dediğini aktardı.

Babasının, Rumca bir şeyler söylediğini, "Rumca anlamıyorum baba, İngilizce ya da Türkçe konuş" dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile diğer Rum liderler için, "(Söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir' dedi ve 'Hristofyas' diye bağırdı" ifadesini kullandı.

Ender Vangöl, Denktaş'ın, Kıbrıs müzakerelerinden bahsettiğini, toprak ayarlamalarına, iskana değindiğini ve "Nasıl olacak, nasıl yerleşecek bu insanlar?.." dediğini kaydetti.

"BENİ EVİME GÖTÜRÜN"
Babasına, "bunları düşünmemesi gerektiğini" söylediğini, ancak Denktaş'ın "Benim düşünmem gerek" diye yanıt verdiğini dile getiren Ender Vangöl, sabah saatlerinde de "Beni evime götürün" dediğini, kendisinin de "Biraz daha güçlen evimize gideceğiz" karşılığını verdiğini söyledi.

Nefes almada zorlandığını ve doktorun geldiğini, doktorun, "Bu işlemi yaparken her an kalbi durabilir" dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının başında yalnız olduğu için buna kendisinin karar vermediğini, doktorun da, "Denktaş Bey böyle bir müdahale yapmam lazım, ne dersiniz" diye babasına sorduğunu ve babasının da "Ne gerekiyorsa yapın" diye izin verdiğini anlattı.

HİÇ BİR ZAMAN BİLİNCİNİ KAYBETMEDİ
Babasının nefes almakta zorlandığını, gece boyu konuştuklarını, konuştuklarının zaman zaman anlaşılmadığını ifade eden Ender Vangöl, "Ama hiç bir zaman bilincini kaybetmedi, son ana kadar" dedi.

Solunum cihazı takılırken babasının başında olduğunu belirten Vangöl, şöyle devam etti:

"O bir tarih orada. Koskoca bir tarih o... Bu anında bile devletini düşünüyor. 'Düşünme baba bunları' diyorum, 'Nasıl düşünmeyeyim ben, düşünmem lazım, bunları çözmek lazım..' diyor. Umudumuzu yitirmiyoruz. Çok mücadele veren bir bünyesi var. Allah nasıl takdir ederse ona uyarız..."

Ender Vangöl, solunum cihazına bağlanmadan önce babasını en son kendisinin gördüğünü, Denktaş'ın şimdi solunum cihazına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

EROĞLU: GEREKEN HER ŞEY YAPILIYOR
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yoğun bakım servisinde tedavisi süren Denktaş için tıbben yapılması gereken her şeyin yapıldığını ve yapılmakta olduğunu söyledi.

Eroğlu, Denktaş'ı yoğun bakım servisinde ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, Denktaş'ın solunum zorluğu nedeniyle doktorlar tarafından solunum cihazına bağlandığını belirtti.

Eroğlu, "Tıbben yapılması gereken her şey yapılmıştır ve yapılmaktadır. Yalnız durumunun kritik olduğunu Sayın hocamız bize söylemiştir. Ama mümkün olan her şey en iyi şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız için yapılmaktadır. Şu anda almış olduğu ilaçlarla uyuyor. Temennimiz kısa bir sürede yine geçmişte olduğu gibi sağlığına kavuşması ve KKTC halkını üzecek bir durumla bizi karşılaştırmaması. Temennimiz tekrar evine dönebilmesidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler