Deniz Baykal oyunu kullandı

Memleketi Antalya'da 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında oyunu kullanan Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bu aşamadan sonra, bu seçimde ortaya çıkacak iradeyi de dudak bükerek karşılama beğe

Deniz Baykal oyunu kullandı

Memleketi Antalya'da 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında oyunu kullanan Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bu aşamadan sonra, bu seçimde ortaya çıkacak iradeyi de dudak bükerek karşılama beğenmeme ve millete "Değiştir kararını" deme gücünü hakkını, takatini, mecalini, kendisinde bulabilecek bir siyasi kadro düşünemiyorum. Artık yeter" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, saat 11.20 sıralarında Barbaros Ortaokulu yakınındaki evinden eşi Olcay Baykal ile yürüyerek oyunu kullanacağı okula geldi. Zemin kattaki 1019 numaralı sandığa gelen Baykal, bir süre sırada bekledi ve ardından sınıfa girdi. Kimliğini verip, oy pusulası ve mührünü alan Baykal, kabine girdi. Kabinden çıkan Baykal, bir müddet zarfın içine pusulayı yerleştirmek için çaba harcadı.

Sandık başına gelen Baykal, gülümseyerek "Hayırlı olsun" dedi ve zarfı sandığa bıraktı.

Okul bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan Deniz Baykal, görevini yaptığını belirterek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Baykal, "Bu seçim milli iradenin sadece sandıkta ortaya çıkmayacağı siyasi hayata da yansıyacağı, yönlendireceği bir seçim olur. Boşlukta kalmaz, bir kenara atılmaz. İhmal edilmez. Türkiye'nin uyumuna, uzlaşmasına, kaynaşmasına, gerçek bir demokrasiye doğru yönelmesine katkı yapar, yardımcı olur. Bu dileklerle oyumu kullandım. İnşallah güzel bir seçim tamamlanır. Hem katılım yüksek olur hem herhangi bir olay gerginlikler yaşanmaz. Şuana kadar yaşandığına dair işaret yok bu sevindirici. İyi bir seçim geçirilmesini ve Türkiye'nin seçimden sonra sorunlarını çözme yoluna girmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"BU SEÇİM DE GEREKSİZDİ"

"1 Kasım seçimleri sonuçlanmadan yeni bir seçim tartışması yaşanıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" Sorusuna Baykal, "Tekrar onu tartışmayalım. Bu aşamadan sonra bu seçimde ortaya çıkacak iradeyi de dudak bükerek karşılama beğenmeme ve millete değiştir kararını deme gücünü hakkını, takatini, mecalini kendisinde bulabilecek bir siyasi kadro düşünemiyorum. Artık yeter. Bu da gereksizdi aslında. Ama yaptık. Burada biter artık. Uzatmanın anlamı yoktur. Kabul edilebilir değil. Çok yanlış yapıldı. Umarım herkes herekli dersi alır. Herkesin gerekli dersi alacağı sonuç çıkar seçimden" cevabını verdi.

TBMM BAŞKANLIĞINI ONURLA YAPARIM

Baykal TBMM Başkanlığı ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Ben geçici başkan olarak en erken doğmuş milletvekili olarak seçilirsem, diğer milletvekillerine bakılınca anayasal görevi benim yerine getirmem gerekebilir. Böyle olursa onur duyarak, sevinçle, mutlulukla görevimi yaparım" ifadelerini kullandı.

Baykal, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Deniz Baykal oyunu kullandı

Deniz Baykal oyunu kullandı

Deniz Baykal oyunu kullandı

Deniz Baykal oyunu kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset