Demokratikleşme paketi büyük gün

Herkes için demokrasi' hedefiyle hazırlanan paket, yargı reformu, kültürel hakların genişletilmesi, güvenlik, yargı reformu ve insan haklarının geliştirilmesi gibi 20 başlıkta düzenlemeyi içeriyor.Hükümet tarafından bugüne dek ‘hayal paketi', ‘sürprizler

Demokratikleşme paketi büyük gün

Herkes için demokrasi' hedefiyle hazırlanan paket, yargı reformu, kültürel hakların genişletilmesi, güvenlik, yargı reformu ve insan haklarının geliştirilmesi gibi 20 başlıkta düzenlemeyi içeriyor.

Hükümet tarafından bugüne dek ‘hayal paketi', ‘sürprizler paketi' olarak da adlandırılan adımlar, bugün saat 11.00'de, Başbakanlık'ta açıklanacak. Erdoğan'ın, bakanlarla yapacağı toplantıda, ‘Sessiz Devrim' vurgusu öne çıkacak. Aksam gazetesinin haberine göre, 2002'den başlayarak bugüne kadar atılan adımların devamı olduğu belirtilen düzenlemeler, Türkiye'de yeni bir dönemi de başlatacak.

EĞİTİMDEN SOSYAL YAŞAMA: ‘Herkes için demokrasi' hedefiyle hazırlandığı belirtilen pakette, 20 başlıkta düzenlemelerin yer aldığı kaydediliyor. Başbakan'ın, ‘güvenlik', ‘insan haklarının geliştirilmesi', ‘yargı reformu', ‘kültürel hakların genişletilmesi ve eğitim alanının demokratikleştirilmesi', ‘yerel yönetimlerin güçlendirilmesi' gibi bölümlerde düzenlemeler içeren adımlar, laiklik anlayışından siyasi yapılanmaya, eğitimden sosyal yaşama kadar 40'tan fazla düzenlemeyi beraberinde getirecek.

İNGİLİZCE VE ARAPÇAYA ÇEVRİLECEK: Demokratikleşme manifestosu olarak nitelenen Başbakan'ın konuşması, Türkçenin yanı sıra, İngilizce ve Arapçaya da simültane olarak çevrilecek ve Başbakanlığın verdiği frekans üzerinden tüm dünyaya yayınlanacak.

NEFRET SUÇU AĞIR CEZALIK

- Laiklik ‘inanç hürriyeti' çerçevesinde yorumlanarak, cemevi, manastır gibi yerlerin giderleri karşılanacak.
- Kamuda başörtülü hizmetin önü açılacak.
- Anadilde kamu hizmeti verilmeye başlanacak.
- nefret suçları ağır cezalık olacak.
- Yargı, güvenlik ve hükümlüler dışında herkesin partilere üye ve yönetici olabilmelerinin önü açılacak.
- Partiler teşkilatlanmalarını istedikleri gibi yapabilecek.
- Terör suçlarında ‘Şiddet eylemine karışmamış olma' kriteri yerine ‘haklarında herhangi bir soruşturma ve kovuşturma bulunmama' kriteri gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset