Demirtaş’a HDP’nin özür dilemesi soruldu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yanlış rakam vermesine ilişkin, "Çok sayıda uzuv var ve her birine numara kod verilmiş. Dolayısıyla, otopsi kod rakamlarından yola çıkarak her biri bir cenazedir gibi yaklaşıl

Demirtaş’a HDP’nin özür dilemesi soruldu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yanlış rakam vermesine ilişkin, "Çok sayıda uzuv var ve her birine numara kod verilmiş. Dolayısıyla, otopsi kod rakamlarından yola çıkarak her biri bir cenazedir gibi yaklaşıldı ilk etapta" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Abdullah Erol ile Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 10 yaşındaki Helin Şen'in, Bağlar ilçesinde bulunan Temiran Yasevi'ndeki taziyelerine katıldı. Beraberinde HDP Diyarbakır milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve partililerle taziyeye gelen Demirtaş, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileterek, dua etti.

Daha sonra kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, saldırının devletle bağlantılı olduğunu söylediklerini, soruşturma ilerledikçe bunun ortaya çıkacağını öne sürdü. Kendilerinin devlet düşmanlığı yaptığı için bunu söylemediklerini belirten Demirtaş, devletin temizlenmesi için bunu söylediklerini ifade etti. Demirtaş, "IŞİD, İslam'ın da insanlığın da ülkemizin de başına gelmiş en büyük belalardan biridir. İslam'la alakası yok. Her türlü uluslararası tezgahın piyonudurlar" dedi.

ŞAHSINA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİ

Basında yer alan şahsına yönelik suikast iddiasını da değerlendiren Demirtaş, "Evet hepsi doğrudur. Çok somut, çok net, yüzde 100 diyebileceğimiz somut bilgiler geldi bize. Türkiye'de eylem yapacaklarına, şahsım da dahil partimizi hedeflediklerine dair bilgiler geldi, biz de bunu resmi makamlara resmi olarak ilettik, iletilmesi gereken her yere ilettik" diye konuştu.

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA ÖLÜ SAYISININ YANLIŞ AKTARILMASI

Ankara'daki terör saldırısında ölü sayısının yanlış verilmesi sonrasında HDP'nin özür dilemesi ile ilgi soruyu cevaplayan Demirtaş, "Çok sayıda uzuv var ve her birine numara kod verilmiş, otopsi kodu verilmiş. Dolayısıyla, otopsi kod rakamlarından yola çıkarak her biri bir cenazedir gibi yaklaşıldı ilk etapta ama yani her biri bir cenaze olmayabilir. Bir ölüye ait olmayabilir, yaralıya ait olabilir vücut parçaları, dolayısıyla ortada böyle bir karmaşa var" dedi.

"HALKIN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİDİR"

Halkın güvenliğinin kendileri için öncelikli olduğunu aktaran Demirtaş, "Halkın güvenliği önceliklidir bizim için. Kendi güvenliğim ile ilgili tedbirler alınıyor. Diyarbakır emniyetinde de gittiğim başka şehirlerde de gerekli hassasiyetler gösteriliyor" dedi.

"BİZ KAPALI DEĞİLİZ, CUMHURBAŞKANI BAŞBAKAN DİĞER SİYASİ PARTİ LİDERLERİ BİR ARAYA GELELİM KONUŞALIM"

Bu türden büyük acılar karşısında doğru olanın siyasetçilerin bir araya gelmesi olduğunu kaydeden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanının, Başbakanın çağrısı ile bütün siyasi liderler bir araya gelseydik, halkın bu acısı karşısında tek yürek olabilseydik, ama kendileri bu zemini tahrip ettiler, ortadan kaldırdılar. Keşke olsa, şu dakikadan itibaren de biz buna açığız. Bir araya gelelim, konuşalım, Cumhurbaşkanı Başbakan diğer siyasi parti liderleri biz buna kapalı değiliz. Bizim derdimiz toplumun sorunlarını çözmek. Şu gün Türkiye'de tutuklanmamanın bir yolu var, tutuklanmak istemeyen ben canlı bombayım desin. Çünkü kendini patlatmayana kadar kimse sizi tutuklamaz, hukukun güvencesi altında olursunuz."

MİTİNGLERİN İPTALİ

Düzenleyecekleri mitinglerin iptali ile ilgili de konuşan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın Merkez Karar Yürütme Kurulu'muz var, orada iptal edip etmemekle ilgili verdiğimiz kararı orada tartışacağız. Ama ağırlıklı görüş budur. Daha çok biz yüz yüze halkımızla toplantılarla, mahallede esnaf gezileri ile seçim kampanyamızı mütevazi bir şekilde yürütmek istiyoruz. Çok moral motivasyon da yok. Halkta da bu yok, siyasetçide de bu yok. Büyük mitingler yapabilecek heyecan da yok bunun coşkusu da yok. Çok ısrarcı olmak istemiyoruz doğrusu."

Demirtaş, ziyaretlerinin ardından taziye evinden ayrılırken, kendisine yönelik suikast iddialarının ardından koruma sayısının artması da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler