Demirtaş: HDP’siz bir seçim hükümeti...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım. Böyle bir şey yaparlarsa bizi şaşırtmaz ama vebali ağır olur" dedi.HDP Eş Genel Başkanı

Demirtaş: HDP’siz bir seçim hükümeti...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım. Böyle bir şey yaparlarsa bizi şaşırtmaz ama vebali ağır olur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Açıklamalarına Artvin'de yaşanan sel felaketine değinerek başlayan Demirtaş, "Hopa'da meydana gelen sel felaketine bütün herkesi Hopa ile Artvin'e dayanışmaya çağırıyorum. Bu tür felaketlerin aşılmasının yolu toplumsal dayanışmadır. Bu doğa olaylarını tetikleyen bazı müdahalelerin olduğu HES yapımları, bazı santral yapımlarının bunu tetiklediği yönünde iddialar var. Doğayla oynayan bütün girişimlerin sonucu olarak acaba bu tür felaketler tetikleniyor mu? Bunun iyi araştırılması lazım. Doğa kendi intikamını bir kez daha insanlardan almasın diye Karadeniz halkı ayaktaydı. Onların sesine ses vermek lazım" diye konuştu.

KANDİL'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Demirtaş, "Amasız, ancaksız" açıklamalarınıza Kandil'den cevap geldi bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna şöyle yanıt verdi: "Kandil'den yapılan açıklama, bizim çağrımız üzerine yapılmış bir açıklama değil. O röportaj çağrımızdan iki gün önce gerçekleşmiş bir röportaj. Kandil'in şu şekilde mesajlarını kamuoyu duymalıdır; "Müzakereye dönmeye hazırız. Karşılıklı tahkim edilmiş ateşkes yapmaya hazırız" burada çağrılara kulak tıkayan hükümetin kendisi, Türkiye toplumu HDP'liler barış istiyor gibi bir yanılsama içerisine girmesin. Türkiye toplumunun tamamı barış istiyor. Ülkeyi resmen felakete sürükleyecek politikalardan derhal vazgeçmelidir."

"AYM'DEN DÖNER"

HDP'nin bu ülkeyi savaş hükümetlerinden, soygun talan hükümetlerinden çok daha iyi yöneteceğini anlatan Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti:

"Dürüstçe yönetiriz. Biz tek başına seçim hükümetinde olsak da asla HDP'yi kayıran bir politika izlemeyiz. Adil bir yönetim için bu seçime giriyoruz. Her bir milletvekilimiz o hükümette bakanlık yapabilir. HDP'nin isimler üzerinden tartışılmasını doğru bulmayız. HDP'nin bütün kadınları da bakan olabilir. Bakanlar kurulunun yarısı kadınlardan seçilebilir. Türkiye kadınları bunu hak ediyor. HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip, anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım. Böyle bir şey yaparlarsa bizi şaşırtmaz ama vebali ağır olur. Anayasa Mahkemesinden hızlı bir şekilde döner."

(iHA)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler