"Demirel'i ağzına alamazsın"

MHP lideri Devlet Bahçeli, Süleyman Demirel'in memleketi Isparta'da Demirel'i eleştiren Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, "Tarihini tanımadan aşağılıyorsun. Onların hizmeti kadar hizmetin yokken var olan hizmeti niye inkar ediyorsun? Süleyman Demirel'

"Demirel'i ağzına alamazsın"

MHP lideri Devlet Bahçeli, Süleyman Demirel'in memleketi Isparta'da Demirel'i eleştiren Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, "Tarihini tanımadan aşağılıyorsun. Onların hizmeti kadar hizmetin yokken var olan hizmeti niye inkar ediyorsun? Süleyman Demirel'in ilinde olduğum için söylemiyorum. Gerçeği söylüyorum. Van'da İnönü'yü, Hakkari'de Süleyman Demirel'i ağzına alamazsın" dedi.

"USTALIK DÖNEMİ İHANET DÖNEMİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta girişinde atlı partililerce karşılandı. Hükümet Meydanı'nda partililere seslenen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Ustalık dönemi" sözlerine atıfta bulunarak, "Şimdi kalkmış çıraklık döneminden, kalfalık döneminden ve ustalık döneminden bahsederek milletin iradesine yeniden talip olmaktadır. Ortaya konmuş olan politikaları hangi partiden olursak olalım objektif bir vicdan muhasebesi ile değerlendirelim. Recep Tayyip Erdoğan'ın çıraklık dönemi gaflete, kalfalık dönemi dalalete, ustalık dönemi Allah muhafaza ihanete talip olan bir çizgi ortaya koymaktadır. Çünkü sayın Başbakan milletin huzuruna gelip sosyal ekonomik meselelerdeki başarısızlığını nasıl gidereceğini, temel sorunları nasıl çözeceğini ifade edeceği yerde, tek bir vaatle gelmektedir; o da yeni bir Türkiye yeni bir anayasadır" diye konuştu.

"NASIL BİR ANAYASA İSTİYORSUN SEN ONU SÖYLE"

"Nedir bu yeni anayasa? Kapsamı ne olacak? Türkiye'ye nasıl bir yenilik getirecek?" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Eğer bunları seçimden önce tam anlatabilirsen, milletimize nasıl bir anayasa vaat ediyorsan açıkla. Milletimiz de bilerek yorumlayarak bir irade ortaya koymalıdır. TESEV denen vakfı yine gündeme taşıyorsun, TÜSİAD'dan destek istiyorsun, onların ortaya koyduğu ileri demokrasi söylemlerini, gizli gündemleri tartışmaya açıyorsun, fakat gizli gündemlerden ne istiyorsun onu ortaya koymuyorsun. Sayın Başbakan nasıl bir anayasa istiyorsun sen onu söyle. Yandaş gazetelerin bütün sayfalarını buna ayırsan ?anayasayı şu şekilde yapacağım okuyun, anlayın, araştırın, eğer kabul ediyorsanız bana söz verin' deyin. Altına da Recep Tayyip Erdoğan ?namus sözümdür' diye bir imza at."

"KEPENK KAPANIYORSA ORADA DEVLET YOK DEMEKTİR"

Erdoğan'ın Hakkari mitingine değinen Bahçeli, "Bir iki aşiret mensubunu ön plana koymuş sözde miting yapıyor. Diyor ki ?kepenkleri zorla kapattırıyorlar' Başbakan olduğunu unutan bir insan olarak konuşuyor. Eğer kepenklerin kapanmasını örgütün üzerine atıyorsanız, orada vali yok, orada devlet yok, orada başbakan yok demektir. Ülkeyi anarşizm ve terör sokaktan yönetiyor. Senden bayramlık bir kişi olarak onaya gitmişsin konuşma yapıyorsun" dedi.

"İNÖNÜ'YÜ DEMİREL'İ AĞZINA ALAMAZSIN"

Başbakan Erdoğan'ın Demirel'e yönelik eleştirilerine de değinen Bahçeli, "Tarihini tanımadan aşağılıyorsun. Onların hizmeti kadar hizmetin yokken var olan hizmeti niye inkar ediyorsun? Süleyman Demirel'in ilinde olduğum için söylemiyorum. Gerçeği söylüyorum. Van'da İnönü'yü, Hakkari'de başka yerde Süleyman Demirel'i ağzına alamazsın. Kendisinden evvel tarihi, milletin değerlerini hep inkar ediyor. Ne var ne yoksa Recep Tayyip Erdoğan olarak kendisinden başlatmaya çalışıyor. Eğer iktidar olamazsan Türkiye'den kaçmazsan bu millet yakından bilecektir" dedi.

TÜRKİYE'Yİ HAVADAN DOLAŞIYORSUN

AK Parti'nin ekonomik sorunları da çözmekte yetersiz kaldığını, işsiz sayısının 6 milyon, yoksul sayısının 13 milyon olduğunu söyleyen Bahçeli, "Başbakan gerçekleri görmüyor. Ya havadasın ya diğer ülkelerde. Arada sırada Ana baba uçağıyla, helikopterle halkın arasında değil halkın üzerinden Türkiye'yi dolaşıyorsun. Geçmişte delik ayakkabıyla dolaştığından, simitle geçindiğinden bahseder yoksulluk sömürüsü yapardın. Şimdi aradan geçen 9 yılda nasıl servete kavuştuğunun hesabını vermekten kaçıyorsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset