Demeli'den Trabzon Valiliğine yazı

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı 1 Kasım seçimleri öncesi AK Partinin flamaları ve bayrakları ile alakalı Trabzon Valiliğine başvuruda buldundu. Yazı İl başkanı Muammer Demeli adına hazırlandı. Yazıda Demeli

Demeli'den Trabzon Valiliğine yazı

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı 1 Kasım seçimleri öncesi AK Partinin flamaları ve bayrakları ile alakalı Trabzon Valiliğine başvuruda buldundu. Yazı İl başkanı Muammer Demeli adına hazırlandı. Yazıda Demeli, “ Ortahisar 1 nolu İlçe Seçim Kurulunun 08.10.2015 tarih ve 2015/76 sayılı kararının C6 bendinde “Bu itibarla yukarıda bahsedilen seçim irtibat büroları, il ve ilçe binalarının sadece önlerine asılması, karşıdan karşıya ve bu binaların yanlarında ve de etrafında bulunun elektrik ve aydınlatma direkleri ile ağaçlara, park, bahçe ve miting alanı ve güzergahlarına v ayrıca halkın huzurunu bozacak şekilde asılanların ve genel asayiş yönünden mobese kameralarının önünü kesen, genel yollar üzerine asılan her boyda poster, parti bayrağı, flama ve pankartın asılmasının yasak olduğuna, varsa asılanların kaldırılmasına.”ifadelerine yer verdi.

Demeli, “ 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 61. Maddesinde “İlçe Seçim Kutulunun belirlediği yerlerden başka herhangi bir yerde parti bayrağı, afiş ve propaganda flamaları ile ilan asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasak olduğu, bu suretle asılan, yapıştırılan veya teşhir edilen bayrak, afiş ve flamalarla ilanlar, İlçe Seçim Kurulu kararı ile kaldırılır, haberatmışbir kaldırma için yapılan masraflar, bu bayrak ve flamalarla ilanların ait olduğu partiler ve adaylarca ödenir.”şeklinde konuştu.

“Yüksek Seçim Kurulunun 26/08/2016 tarih ve 2015/1548 sayılı kararında belirtilen; Belediyelerin, yetkili mercilerin istemi üzerine bu genelge hükümlerine aykırılıkların giderilmesi için gerekli olan araç, gereç ve personeli sağlamakla yükümlü bulunduğuna(298/61-1)”

Demeli, haber61 gönderdiği yazıda “ Yukarıda da belirtildiği gibi Başkanlığımızın göstermiş olduğu yerlerden başka yerlere, genel yollar üzerine asılan her boyda parti flama, bayraklar ve posterlerin ve de benzerlerinin belediyelerce toplatılmasına ve masraflarının ilgili partilerden ve adaylardan alınmasına, ayrıca partilerin yapacak oldukları mitinglerde miting alanlarının süslenmesini her ne kadar kanun izin veriyorsa da miting bittikten sonra miting ve toplantı günü kullanılan afiş, bayrak, flama ve benzerlerinin derhal toplanması gerektiğine, toplanmadığı takdirde belediyelerce toplatılacağı hükmü getirilmiştir.” Bilgilerinme yer verdi.

Demeli, “Trabzon’un bir çok ilçesin de AK PARTİ’nin seçimi yürütmekle görevli Seçim Kurulunun alınan kararına rağmen bayrak ve flamaların asılmış olduğu açık bir gerçektir.

Aynı şekilde Trabzon Merkezde elektrik direklerine, parti il, ilçe binaları ve seçim büroları haricinde bütün yollara parti flamaları asılmıştır. Seçimlerin güvenliği, hukukluğu, adil ve adaletli seçim yapılması ve milli iradenin sandığa doğru yansıması ve partiler arası eşitlilik makamınızın sorumluluğunda olduğu gerçeğinden hareketle, Seçim kurulunun onay verdikleri ışındaki, kanunsuz ve hukuksuz asılan bütün bayrak, flama, pankart vb zaman geçirmeden, oyalamadan kaldırılması gereklidir.”bilgisine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset