Davutoğlu'ndan Yüce Divan açıklaması

Londra'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün dört eski bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporunun oylamasından çıkan Yüce Divan'a red kararı ve Ak Parti'nin fire vermesine iliş

Davutoğlu'ndan Yüce Divan açıklaması

Londra'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün dört eski bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporunun oylamasından çıkan Yüce Divan'a red kararı ve Ak Parti'nin fire vermesine ilişkin konuştu.

"GENEL KURUL'DA ARKADAŞLARIMIZ KENDİ İRADELERİYLE BİR SONUCA ULAŞTILAR"

Başbakan Davutoğlu, "Hukuki sonuca ulaşılmıştır. Herkesin saygı göstermesi gerekir. Ak Parti içindeki farklı kanaatler için tutum ise yasal sürece saygı gösterilmesi gereken tutumdur. Baskı olmamıştır. Farklı görüşmelere sahip olan arkadaşlar olduysa sürecin doğal süreç olarak işlediğinin sonucudur. Genel Kurul'da arkadaşlarımız, kendi iradeleriyle bir sonuca ulaştılar. Bu sonucun ortaya çıkardığı net tablo şudur, 17-25 Aralık komplolarının, daha sonraki 19 Ocak'ta MİT tırlarına yapılan ve hatta daha önce 7 Şubat'ta MİT Müsteşarımıza yapılan süreçlerin bütünü, bu kararla birlikte bir darbe teşebbüsü olarak tescil edilmiştir" şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan satır başları şöyle;

En başından itibaren açık tavır sergiledim. Partimiz tarafından Soruşturma Komisyonu sürecinde müdahalede bulunulmadı. Hukuki sonuca ulaşılmıştır. Herkesin saygı göstermesi gerekir. Benim ziyaretim aylar öncesinden planlanmıştır. Geçen hafta rapor tamamlansaydı Ankara’da olacaktım ama bu sürecin normal süreç olduğunu herkesin görmesi lazım. Vekaletimi arkadaşıma verdim, oy kullandılar.

"HİÇBİR MİLLETVEKİLİMİZE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YÖNLENDİRME, BASKI OLMAMIŞTIR"

AK Parti içindeki farklı kanaatler, yani oylama esnasında ortaya çıkan tutum konusunda, aslında bu bizim yasal sürece saygı gösterdiğimizi ortaya koyan bir tutumdur. Hiçbir milletvekilimize herhangi bir şekilde yönlendirme, baskı olmamıştır, olması gereken de budur. Eğer muhalefet blok olarak oy vermişse bu şu anlama gelir, ya bir grup kararı var ki bu yasal değildir ya da bir baskı var ki bu da bu sürecin ruhuna, özüne aykırıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler