Davutoğlu'ndan sert açıklama!

Bakan Davutoğlu, konuk bakan ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası iki bakanın ortak basın toplantısı düzenledi.Davutoğlu 'Kimyasal silahların tasfiyesini destekleriz'dedi. Davutoğlu Suriye'de muhaliflerin ve El Nusra'nın katliam

Davutoğlu'ndan sert açıklama!

Bakan Davutoğlu, konuk bakan ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası iki bakanın ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu 'Kimyasal silahların tasfiyesini destekleriz'dedi. Davutoğlu Suriye'de muhaliflerin ve El Nusra'nın katliam yaptığı iddiasına ilişkin bir soruya ise, 'Suriye halkının haklı mücadelesine gölge düşürmek bir propaganda taktiğidir. Ülkemizdeki 500 bin Suriyeli rejimden kaçan mültecilerdir. Aşırı grupların uyguladığı şiddete karşıyız. New York'ta gündemin ana maddesini Suriye oluşturacak. Devlet başkanlarıyla yapacağımız toplantılarda bu konuları ele alacağız.'yanıtını verdi.

BMGK'YA SERT ELEŞTİRİ

Davutoğlu, 'Şu ana kadar Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nda (BMGK) hiçbir kararın çıkmaması artan şiddetin sebeplerinden biridir. BMGK caydırıcı mesajlar göndermiş olsaydı, katı bir tepki vermiş olsaydı şimdi ölen 100 bin kardeşimizin çoğu yaşıyor olacaktı. Çünkü Esed suç işleme cesareti bulamamış olacaktı. Şu kanaat yanlıştır. Muhalefet de dahil birçok kesim Türkiye savaş istiyor diyor. Biz bu basın toplantısı yaparken on binlerce insan sınırlarımıza doğru, başka sınırlara doğru hareket halinde. Birçok çocuk yetim kaldı, kadınlar dul kaldı. Sanki savaş yeni başlamış gibi yapıp da ortalığı karıştırmak Esed'in suçuna ortak olmaktır. Biz bu vahşetin durdurulması çağrısında bulunmaya devam edeceğiz. Bu savaşa dur demenin vakti gelmiştir.' diye konuştu.

Kanadalı Bakan Baird ise, 'Beşşar Esed'in kimyasal silahların devredilmesi için 30 gün süre istemesi çok aptalca. Hem saldırı yapmayacağını iddia etmek hem de kimyasal silahları devretme teklifini kabul etmek absürd ve aptalca. Bu silahları güvence altına almak bir tarafa nasıl yok edeceksiniz. Bizler elimizden geldiğince sayın Brahimi'yi destekleyeceğiz.' yorumunu yaptı.

Toplantının ardından Baird, Tarabya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek. Kabulde Bakan Davutoğlu da yer alacak.

Bu arada Bakan Davutoğlu, toplantı öncesi otelin terasından konuk mevkidaşına İstanbul'u gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset