Davutoğlu'ndan PYD ve YPG resti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cenevre'de gerçekleştirilecek Suriye görüşmelerine katılımlarla ilgili, "Biz YPG ve PYD'nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız. Bir terör örgütünün bu müzakerelere katılması, bizim için kabul edilebilir değildir" dedi. Partisi

Davutoğlu'ndan PYD ve YPG resti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cenevre'de gerçekleştirilecek Suriye görüşmelerine katılımlarla ilgili, "Biz YPG ve PYD'nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız. Bir terör örgütünün bu müzakerelere katılması, bizim için kabul edilebilir değildir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmelerinde masaya terör örgütü PKK'nın uzantıları PYD ve YPG'nin oturmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini söyledi. Masanın sağlıklı bir şekilde oluşturulmasını önemsediklerini ifade eden başbakan, "Biz Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Nusayrilerin olmasını istiyoruz. Ancak biz YPG ve PYD'nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız. Bir terör örgütünün bu müzakerelere katılması bizim için kabul edilebilir değildir. PYD'ye o masada yakışan yer, onurlu mücadele veren muhaliflerin yanı değil, rejimin yanıdır. Onlar hiçbir şekilde Suriye halkını temsil edemez, edemeyecektir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretamiz ifadeler sarf eden CHP liderine eleştirilerini de sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu yine maalesef bir siyasi parti liderine yakışmayacak bir tutum izledi. Bulunduğu yüksek makama, milletin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza kullandığı üslup asla kabul edilemez, asla kabul edilmeyecektir" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın girdiği her seçimde milletin büyük teveccühüne mazhar olmuş bir lider olduğunu hatırlatan ve "Sizin millet iradesine, Cumhurbaşkanı makamına saygınız bu mudur?" diye soran Başbakan Davutoğlu, "Bu millet size ders üstüne ders verdi, her seçimde sizi sandığa gömdü ama hiçbir şey öğrenmediniz" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM İDDİALARINI YALANLADI

Başbakan, erken seçim iddialarını da sert biçimde yalanladı. Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin erken seçim gibi bir gündemi yoktur" dedi. Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce kullandığı ifadeleri de tekrar etti:

"Şu anda erken seçim ifadesini kullanmak, bana göre bu ülkeye ihanet etmektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler