Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 4 yıl tepkisi!

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bize 4 yıl verin yeter” söylemine “Çünkü gelecek 4 yıl değil, 4 ayda hazineyi tüketip gidecek” ifadeleriyle tepki gösterdi.Partisinin Adan

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 4 yıl tepkisi!

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bize 4 yıl verin yeter” söylemine “Çünkü gelecek 4 yıl değil, 4 ayda hazineyi tüketip gidecek” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Partisinin Adana mitinginde konuşan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülke gündemi ve seçim dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Adanalı usta yazar Yaşar Kemal’e atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, Karacaoğlan’ın dizeleriyle devam etti.

Şanlıurfa mitingi öncesinde Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ne yaptığı ziyarete ilişkin konuşan Başbakan Davutoğlu, “Süleyman Şah’ı bilmeyen, Sultan Abdulmecit’i, Abdulhamit’i bilmeyen biri der ki ‘Bize sığınan Suriyelileri zalime teslim edeceğiz’, eder miyiz?” ifadeleriyle Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin ülkeden çıkartılmayacağına işaret etti.

Suriye’deki hac yolunu kollayan Bayırbucak Türkleri’ne kapı açarak onları kolladıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Davutoğlu, “Biz onları bırakır mıyız? Sayın Bahçeli’nin sesi çıkmıyor, Kılıçdaroğlu’na ‘Ben Türkmenler’i vermem’ demiyor. Öbür tarafta Demirtaş’ın da sesi çıkmıyor. Kobani için ortalığı ayağa kaldırdı, ses çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

“ADANA YİĞİTLERİ MAVRA OKUMAZ”

Devlet Bahçeli’nin seçim beyannamesini açıklarken kullandığı ‘Adana mavrası’ ifadesine de tepki gösteren Davutoğlu, “Adana yiğitleri mavra da palavra da okumaz, Adana merttir” diye konuştu. Türkiye’nin 2002 yılından 2015 yılına kadar katettiği ekonomik ve teknolojik gelişmelere değinen Başbakan Davutoğlu, yerli tank, top, helikopter ve zırhlı araçlardan bahsetti. AK Parti’nin milliyetçi duruşunu da tartışmaya açmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Moğalistan’daki Orhun Anıtları’nın retorasyonundan, Türkmenistan’daki Sultan Sencer’in mezarının keşfinden ve bakımından ve dünyaının dört bir yanına yayılmış ülkesel tarihi sembollerin keşfine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ANALARIN AĞLAMASINI İSTEMİYORUZ”

Partililerine “Yeter artık biz bu topraklarda annelerin ağlamasını istemiyoruz demeye var mısınız?” diye seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bingöl’de bir kahraman kadın, kahramanlık abidesi; Hatice Bilgen. İntihar bombacısı alışveriş yaptığı yere gelip çocuklarının yanında bombayı patlatacekken o, çocukları kurtarmak için kendi çocuklarını öksüz bırakıp caninin üstüne atlayan Hatica Bilgen’e selam olsun. O yiğit Kürt kadınlarına” ifadelerini kullandı. Hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın annesi Songül Hanım’a da atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, partililerinden şiddetle mücadele etmeye karşı söz aldı.

ÇOCUK DOĞURANLARA ALTIN MÜJDESİ

Partisinin hizmetlerinden bahseden Başbakan Davutoğlu, “Kadınlarımızın 28 Şubat’taki başörtü zulmünü kim bitirdi? Anayasada kadınlara pozitif ayrımcılığı kim getirdi? Annlerere, okula giden çocuklar için ilkokulda kız öğrencilere 40, erkeklere 30, liselerde ise kızlara 60, erkeklere 50 lira nakdi yardımı kim yaptı? Eşi vefat etmiş dul hanımlarımıza aylık 250 lira maaşı kim bağladı? Öksüz yetim kalmış çocuklara bakan o yürekli koruyucu annelere 782 lirayı kim veriyor? Kadınlarımıza bundan sonra her doğumda Türkiye Cumhuriyeti Devleti altın takacak. İlk çocuğa 300 lira çeyrek, ikinciye 400 lira yarım, üçüncü çocuğa 600 lira tam altın” dedi.

 

“BİLMİYOR, MATEMATİK BİLGİSİ BU KADAR”

Sıkça dile getirdiği “CHP ve HDP ruh ikizidir” söylemine yeniden vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, “Biri diyor ‘Diyanet’i kaldıracağım’ ertesi gün HDP’li söylüyor” ifadeleriyle tepki gösterdi. Başbakan Davutoğlu, CHP’ye yönelik tepkilerini şöyle sürdürdü: 

“CHP Genel Başkanı Türkiye’nin 12 yılda yoksullaştığını söylüyor. Adam matematik bilmiyor. Kendisi SGK Genel Müdürü olduğunda SSG kar yapıyordu. Bıraktığında 1 katrilyon zararla bıraktı. Matematik bilgisi bu kadar. Biz Türkiye’yi 12 yıl önce devraldığımızda 230 milyar dolar milli geliri vardı, şimdi 830 milyar dolar. 2002 yılında Türkiye’de cep telefonu olan vatandaş sayısı 23 milyondu, şimdi 72 milyon cep telefonu var. Nasıl fakirleşmiş bu millet? Türkiye’nin her şeyi bereketlendi. Türkiye’de, 2002’de 611 ambulans vardı şimdi 4 bin 387. Kim yaptı? Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Bize 4 yıl verin yeter.’ Neden böyle söylüyor? Çünkü gelecek 4 yıl değil, 4 ayda hazineyi tüketip gidecek. Biz boş aldık, tam takır bir hazine aldı AK Parti. Şuan 150 milyar dolar sadece Merkez Bankası rezervimiz var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler