Davutoğlu’ndan kara operasyonu açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD'e karşı kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğine ilişkin kara gücünün hep birlikte konuşulması gereken bir konu olduğunu belirterek, "Kara ve hava operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız

Davutoğlu’ndan kara operasyonu açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD'e karşı kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğine ilişkin kara gücünün hep birlikte konuşulması gereken bir konu olduğunu belirterek, "Kara ve hava operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tüm yükü tek başına üstlenemez" dedi.

CNN International'da gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD ve Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE TEK BAŞINA TÜM YÜKÜ ÜSTLENEMEZ"

"Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'le mücadele kapsamında kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğine" ilişkin soru üzerine Davutoğlu,

kara gücünün hep birlikte konuşulması gereken bir durum olduğunu belirterek, "Kara ve hava operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tüm yükü tek başına üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır" diye konuştu.

IŞİD'le mücadelede kara operasyonu da dahil bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, aksi takdirde IŞİD'e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boşluğunun devam etmesi durumunda IŞİD'in yerine başka bir terörist grubun ortaya çıkabileceğini söyledi. Davutoğlu, Suriye krizinin kapsamlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini de ifade etti.

Davutoğlu, hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyonla birlikte IŞİD'e karşı hava operasyonu düzenlediklerini belirterek, bunun yeterli olmadığını da sözlerine ekledi.

Başbakan Davutoğlu, müttefik ülkelere aylardır önerdikleri gibi yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve IŞİD'i Türkiye sınırlarından uzağa itmeyi önerdiklerini vurguladı.

MISIR'DA DÜŞÜRÜLEN RUS YOLCU UÇAĞI

Davutoğlu, Rusya'ya ait yolcu uçağının düşürülmesinin insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu belirterek, "Bu sadece Rus uçağına değil hepimize yönelik bir saldırıydı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler